fbpx

Давутоглу призива трећи балкански рат

0
(0)

Опет ћемо спојити Сарајево са Дамаском, Бенгази са Ерзурумом и Батумом. То је извор наше снаге, поручио шеф турске дипломатије Ахмет Давутоглу a преноси агенција Анадолија.

Циљ Турске, ни кроз историју, па ни данас није била туђа територија, а то неће бити ни у будућности, поручио је уз остало турски министар вањских послова Ахмет Давутоглу у Бурси, гдје је говорио на предавању под називом „Програм обуке у организацији“.

„Прошли вијек за нас је био једно поглавље и ми ћемо то поглавље затворити. Без рата, без иједног непријатеља, без непошотвања било кога, опет ћемо спојити Сарајево са Дамаском, Бенгази са Ерзурумом и Батумом. То је извор наше снаге. Можда се сада вама могу чинити као потпуно различите земље, али прије 110 година Јемен и Скопље су били дио једне државе. Или Ерзурум и Бенгази. Када ово кажемо, други нам говоре да смо ‘нове Османлије’. Неко споји читаву Европу и не буде ‘нови Римљанин’, а онај који споји Блиски исток, он је ‘нови Османлија’. Бити препознат по Османлијама, Селџуцима или Ејубијама, за нас је част, али наш циљ никада нису биле туђе територије, нити ће икада бити“, поручио је Давутоглу.

 

Независне новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *