fbpx

Деца настала у Хитлеровом тајном пројекту „Lebensborn“ су још увек жива

0
(0)

Берлин – Хитлерова идеја је била да у специјалним домовима одгоје на стотине хиљада плаве, снажне деце, како би до 1972. године створио супернацију која би бројала 120 милиона људи.

Осим логора смрти, друга највећа тајна нацистичког система био је тзв. пројекат Лебенсборн. Према расистичким идејама филозофа Алфреда Росенберга, техничке детаље разрадио је сам Хајнрих Химлер, пише портал Еxпресс.

План је био да се промени људска врста

Њихова идеја је била да у специјалним домовима одгоје стотине хиљада плаве, снажне деце, како би до 1972. године велика Немачка добила бројала 120 милиона надљуди.

Нацистичке оружане снаге би у том контексту нарасле на 600 СС-дивизија! С том војном моћи, сматрали су, нитко им се не би могао супротставити.

Ова потпуно невероватна идеја промене људске врсте на целом свету била је можда и најлуђа замисао коју је та екипа, опседнута загонетним култовима, алхемијом и еугеником, икад осмислила.

Идеални су им били Норвежани, ‘потомци Викинга’

Нордијски човек је најлепше људско биће на свету. И по интелигенцији и по својој изузетној појави, он је супериоран. Нордијац има светлу косу и плаве очи – краљ над краљевима у односу према свим осталим припадницима људске расе на Земљи – писао је Ханс Гунтер, нацистички теоретичар расе.

Према његовим критеријумима, идеални су били Норвежани, „потомоци Викинга“…
Викинзи су, према њему, давали идеално аријевско потомство јер су имали све тражене особине баш као и Немци, па чак и боље. Ипак Норвешка није била довољна.

Прикупљање жена за стварање супераријевске расе

Према Химлеровом плану, основан је специјални тим за „расни одабир“ који је по окупираним земљама, одонсно целом свету, требао да скупи жене за стварање супераријевске расе.

Агенти су се размилили по Норвешкој, Холандији, Белгији, Данској, Француској, Британији, Канади, Аустралији и САД-у. Кад је Вермахт ушао у те земље, акција би кренула и одабране жене би завршавале у Немачкој.

Пројекат је тамо већ био у пуном замаху. Средином 1936. Химлер је отворио први „Лебенсборн“ у једном дворцу надомак Минхена. Систем је имао Домове мајки и Домове деце.

Експеримент није ишао по плану

Нацисти су основали укупно шест специјалних домова за децу и 17 домова за мајке. Свака Немица која је имала више од троје деце, добила је „Мајчински крст“ као одликовање. Било је то одличје равно „Гвозденом крсту“ који се додељивао за храброст у Немачкој.

Ипак многи делови експеримента су кренули, за нацистичке еугеничаре, у погрешном смеру. Многим новорођенчадима је током времена коса тамнела.

Децу која нису остала плава, чекала је тужна судбина. Гушење плином. Пред крај рата, Хитлер је наредио уништавање све Лебенсборнове деце, али та наредба никада није извршена.

Нацисти су хтели да истребе сву децу

Помахнитали господар Рајха, уверен у то да на свету има места само за један народ, био је уверен да Немци заслужују колективно уништење.

Свом министру ратне привреде, архитекти Шперу – којег је Хитлер обожавао – Фирер је наредио да спали Немачку.

На срећу, Шпер је имао довољно разума и довољно храбрости да се супротстави Хитлеровој наредби. Исту је наредбу, из Москве, издао и Стаљин. Он је био плашио „жилавости“ немачког народа.

Био је уверен да ће Немци, уколико им се не уништи индустрија, за мање од деценије опет постати сила и опасност за Русију, па је наредио тотално уништење, али и то наређење из разних разлога такође није спроведено у дело.

Строго чувана тајна

Лебенсборн пројекат је био је строго чувана тајна и за њега се можда и не би ни сазнало да Американци, након уласка у Немачку, нису дошли до архива и затекли бројне домове.

Наводно је до краја рата рођено више од 42.000 деце у тајним клиникама широм Немачке и у окупираним земљама. Сматра се да је још око 200.000 плавокосе и плавооке деце током рата отето и превезено у Немачку.

Американци су децу чије порекло није било немачкохтели да врате у матичне државе, али би она на ту идеју реаговала паничним страхом. Интензивно германизована, васпитавана у нацистичком духу, она су углавном остала у Немачкој.

Пројекат је наставио Николаје Чаушеску?

Процењује се да данас у Немачкој живи више од сто хиљада потомака аријевске расе, али то је податак који се често прећуткује.

Према неким информацијама, са пројектом Лебенсборн је у Румунији наставио Николаје Чаушеску.

Стотине хиљада овакве деце су након рата по Европи ходала као уклети зомбији. Жигосана, презрена, без крова над главом, с две туђине и ниједном домовином…

Express – I.D. / Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЈА САМ УБИО ТЕСЛУ ПО ХИТЛЕРОВОМ НАРЕЂЕЊУ! Признањем пред смрт шокирао свет! (фото, видео)

4.7 (3) Лични Хитлеров телохранитељ, човек који је ослободио Мусолинија, ловио Тита по Дрвару, саветник …

Вучићева мафија крши Устав Србије и уводи обавезно вакцинисање: Kажњаваће родитеље, одузимати им децу, све због зараде

4.6 (70) Александар Вучић је искористио пандемију да прекрши Устав, легализује диктатуру, погази људска права, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *