Насловна / Србија / Друштво / Декански савет Филозофског факултета у Београду: Омаловажавајуће изјаве Ане Брнабић, нарушава угледа факултет и свих запослених који су јавно подржали грађанске протесте
Декански савет Филозофског факултета у Београду: Омаловажавајуће изјаве Ане Брнабић, нарушава угледа факултет и свих запослених који су јавно подржали грађанске протесте 1

Декански савет Филозофског факултета у Београду: Омаловажавајуће изјаве Ане Брнабић, нарушава угледа факултет и свих запослених који су јавно подржали грађанске протесте

Декански савет Филозофског факултета Универзитета у Београду саопштио је да су мишљења и ставове које је премијерка Ана Брнабић изнела у интервјуу телевизији Пинк разумели као акт омаловажавања делатности и нарушавања угледа тог факултета и свих његових запослених који су јавно подржали грађанске протесте.

Чланови Деканског савета су навели да је премијерка неприхватљиво говорила о Филозофском факултету Универзитета у Београду, као и о наставницима и сарадницима Филозофског факултета.

Свим грађанима Србије је зајамечено право на слободу мишљења и изражавања, а чланови академске заједнице имају обавезу да јавно иступају и указују на појаве које угрожавају опште интересе друштва заснованог на владавини права и социјалној правди, навело је декански савет Филозофског факултета.

„Овај вид деловања чланова академске заједнице није у супротности са њиховом научном и наставном делатношћу, већ доприноси очувању академског интегритета високог образовања“, наведено је у саопштењу.

Као одговор на тврдње премијерке о незадовољавајућим материјално-техничким условима студирања на Филозофском факултету, чланови Деканског савета оценили су да Филозофски факултет у Београду располаже свим потребним условима за успешну организацију и реализацију наставе.

„Ослањајући се на средства из буџета Републике и средства из других извора, Факултет посвећено ради на унапређивању квалитета наставе, али и материјалних и техничких услова за учење и рад студената и запослених. Факултет располаже респектабилном организационом и техничком инфраструктуром у којој функционише десет студијских група, једанаест библиотека, једанаест читаоница, осам института, двадесет осам истраживачких центара и седам лабораторија. Наше просторије нису прљаве, студије нису фиктивне, дисертације нису плагиране и дипломе нису лажне“, навео је Декански савет Филозофског факултета.

Телевизија Пинк је пренела да је Брнабић казала да су студенти Филозофског факултета до лета прошле године имали чучавац и да професоре тог факултета то није интересовало.

„Да ли је то неког потресло? Професоре то није интересовало, они су имали нормалан тоалет. Мене је то интересовало, Влада се за то интересовала. Тамо смо помагали групи фантастичних професора са ФДУ, од којих се већина не слаже са нама, али су и даље фантастични“, навела је Брнабић.

Декански савет је навео да сваки студент Филозофског факултета Универзитета у Београду има право на заштиту од дискриминације по било ком основу.

„Дискредитовање студената који се запошљавају или волонтерски ангажују у било којој организацији, па и у Влади Србије, неспојиво је са системом вредности и принципима на којима се заснива наставно-научно и друштвено деловање Филозофског факултета у Београду и свих његових запослених. Из тог разлога молимо премијерку Ану Брнабић да нас упозна са релевантним детаљима како бисмо, у складу са горенаведеним вредностима, заштитили право нашег студента на стручно усавршавање и волонтирање у Влади Републике Србије, као и право на слободу мишљења и изражавања“, навео је Декански савет Филозофског факултета

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

СКАНДАЛ: Брнабићка у Лондону напала Русију зато што брани српско Косово и Метохију?! (видео) 11

СКАНДАЛ: Брнабићка у Лондону напала Русију зато што брани српско Косово и Метохију?! (видео)

„Александар Вучић мора да престане да се игра државе и да поверава најодговорније послове Вулинима, …

Боже драги, што нас овако мучиш и злостављаш? 12

Боже драги, што нас овако мучиш и злостављаш?

ЛОНДОН – Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је вечерас у Лондону да Србија може …

2 Коментара

 1. Ama, sta vi ocekujete od ove polupismene akrepulje, ove nakaze i genetske greske!?
  Od ove placenicke nistarije koja ne zna bukvalno nista, mumla, laprda, mulja, ne ume ni da govori, a postavljena samo da bi se Srbija jos vise unizila, valjda nije dovoljno sto je „predsednik“ peder, nego da i pederusu nameste!
  Svasta!

 2. „…да су студенти Филозофског факултета до лета прошле године имали чучавац и да професоре тог факултета то није интересовало.

  „Да ли је то неког потресло? Професоре то није интересовало, они су имали нормалан тоалет. Мене је то интересовало, Влада се за то интересовала.“

  Koliko vidim, ovu Vlast samo interesuju toaleti, poljski wc-i i sve što se radi oko dupeta.
  Pitam se zašto samo brinu o gu*ici, a ponajviše svojoj, kad videh „mrak“ rasvetli situaciju, pa vidim da je tu sve peder do pedera.

  Zamisli samo da jedna degenerična pederuša omalovažava Filozofski fakultet i ode da i njih kroti.
  Samo im zameram što nisu bili energičniji i isterali đubre napolje.Pa kud puklo da puklo.A mislim da bi njoj pukla fotelja ispod njezinog gej dupeta.
  Ne mogu oni s njom i takvim komunicirati u rukavicama.Istina, nisu oni takvog kova.
  Eto, lepo su je dočekali uz uvažavanje, bez obzira na sve njezine devijacije, ali ona, koja govori kao šlogirana baba, nađe da ih omalovažava.
  Latinska poslovica reče:
  „Flores ante porkos“.Bukvalno prevedeno:Cveće pred svinjom, što će reći: Ne bacaj cveće pred svinje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *