fbpx
Насловна / Србија / Декларација против градње кућа за мигранте у Суботици
Декларација против градње кућа за мигранте у Суботици 1

Декларација против градње кућа за мигранте у Суботици

Суботица – Декларација против изградње кућа за мигранте у Суботици наћи ће се пред одборницима Скупштине града, јер је ушла у скупштинску процедуру, рекла је на конференцији за медије председница Градског одбора СВМ-а у Суботици Тимеа Хорват.

Декларацијом се тражи да се одборници изјасне о петицији грађана, који су тражили обустављање пројекта градње кућа и да уместо миграната приоритет буду егзистенцијални проблеми Суботичана. Даље, тражи се затварање Прихватног центра у Суботици и четврта тачка предложеног документа је да се захтеви упуте према Влади Србије.

Тимеа Хорват оценила је да се у јавности дигла бура око изградње станова за смештај породица миграната, односно поводом пројекта „Изградња станова у заједници за мигранте“. Њиме је предвиђена изградња шест стамбених јединица од по 44 квадрата за мигранте који су тражиоци азила, у склопу објеката Геронтолошког центра у Улици 27. марта. Хорват је рекла да је реч о пројекту који су договориле Влада Норвешке и Влада Србије и да локална самоуправа није била питана за став.

„Почетком маја ми смо сакупили 3.761 потпис грађана који се противе градњи станова. Став СВМ-а о такозваној мигрантској кризи је одраније познат и сматрамо да не треба насељавати мигранте“, рекла је Тимеа Хорват и додала да о овако битном питању за све грађане Суботице треба отворити дијалог.

Требало би да град заузме јасан став, додала је Тимеа Хорват.

„Ми не можемо да зауставимо пројекат, али Влада Србије може. Морам рећи да је коалиција између СВМ-а и СНС-а стабилна и да наш став према мигрантској кризи не нарушава коалиционе односе на нивоу града“, закључила је председница суботичког одбора СВМ-а.

Седница Скупштине града Суботица, на којој ће се, како се очекује, декларација наћи пред одборницима, заказана је за уторак, 6.јул. Шеф Одборничке групе СВМ-а Нагел Јанош рекао је да за поменути документ очекује подршку и позиције и опозиције.

С. Иршевић, Дневник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Балкан у страху: Џихадисте шаљу међу мигранте 11

Балкан у страху: Џихадисте шаљу међу мигранте

Семиха Боровац, министарка за људска права и избеглице БиХ, најавила је да би у Центру …

У Србији око 3.500 миграната 12

У Србији око 3.500 миграната

У Србији је тренутно има око 3.500 миграната, око 3.000 је смештено у прихватним центрима …

Један коментар

  1. Eto vam sad glupani koalicija sa sns (pakt sa djavolom). A nije trebalo biti preterano pametan i predvideti sta to donosi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *