fbpx

Деру нас и на паметним телефонима

0
(0)

Београд — Цене смарт телефона на продајним местима у Србији у просеку су од 60 до 70 евра веће него цене истих модела на тржишту Европске уније (ЕУ), показује АПОС.

Приликом истраживања коришћени су подаци немачке организације потрошача „Штифтунг Варентест“ (Стифтунг Wарентест) за просечне цене смарт телефона у Немачкој, док је на српском тржишту за те исте моделе узето у обзир више од 20 продајних објеката, наводи се у саопштењу Асоцијације потрошача Србије (АПОС).

Упоређивање цена показало је осцилације чак и до 100 евра, као у случају модела ХТЦ Рхyме и ХТЦ Оне В, који су знатно скупљи у Србији
Једино су Нокиа телефони скупљи у ЕУ него у Србији, док су одређени модели Самсунгових смарт телефона, Моторолиних као и телефона компаније Сони Ериксон знатно јефтинији на немачком тржишту. 

Зарад што прецизнијих резултата, током истраживања поредјене су цене које се налазе у слободној продаји, а не у онлајн понуди. 

У АПОС-у кажу да је Влада Србије најавила даљу либерализацију царина на робу из Европске уније, па очекују да ће мобилни телефони убудуће у Србију стизати без додатних намета.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *