Србија

Дигитални аутопут!? Купите овим истрипованим будалама квалитетнију гудру, тотално су просвирали са мозгом!

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обилази данас са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем и в.д. директором Коридора Србије Александром Антићем радове на Моравском коридору, чија је градња почела пре тачно годину дана.

РЕГУЛАЦИЈА ЗАПАДНЕ МОРАВЕ

НОВИ аутопут је првенствено “равничарски”, јер пролази речним долонама.Управо то је и највећи изазов за грађевинаре.Како је раније предочено, Моравски коридор имаће 135 објеката(78 мостова,24 надвожњака,12 подвожњака,30-ак пропуста).  Осим изградње аутопута,чија се вредност процењује на око 750 милиона евра, пројекат обухвата регулације Западне Мораве, која је у прошлости правила озбиљне проблеме становницима и пољопривредним добрима.

Тренутно се на више локација одвијају радови,а званичници данас обилазе радове на подручју Ћићевца, на мосту преко Јованичке реке и железничке пруге Београд-Ниш.Планирано је да мост буде дуг 496 метара.На територији Крушевца,тренутно се гради и камп на 23,5 хектара са смештајним капацитетом за 1.400 радника.

Аутопут  који ће повезивати Расински,Рашки и Моравички округ,где живи око пола милиона људи и послује око 20.000 компанија гради америчко-турски конзорцијум “Бехтел-Енка”.Ангажовано је и 25 подизвођачких локалних компанија, уз чију ће подршку амбициозни пројекат бити  довршен до краја 2023.године.Осим што ће повезати Чачак, Краљево,Врњачку Бању,Трстеник,Крушевац и Ћићевац, Крушевац ,гради се и непосредан линк са са коридорима 10 и 11.

Од Појата до Чачка требали би да се стигне за свега један сат и 10 минута,чиме ће путовање,услед велике густине насељености и бројних саобраћајних препрека и путних ограничења, бити скраћено за најмање два сата.

С. БАБОВИЋ, Новости.рс, Србијаданас.нет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. СВЕ СЕ КРЕЋЕ ИЗ СВОГ ЛЕГЛА, ПА МАКАР И ДИГИТАЛИЗОВАНОГ?

  Све појаве и недођије потичу из свога легла, а и крећу се из њих. Криминал цвета из легла, ту се рађа, развија, цвета и на крају могуће је, није правило, да ту и страда? Наука почиње из легла људи, развија се и помаже у раду комплетне попуалације, а о њеном аутору највише се посвећује пажња када заврши битисање у или око легла. Најновије, корона вирус кренуо из свог за сада незлнаног легла, а за сада његов географски положај се не зна, једино га налазе у нападима са запада (САД) или истока (Кина). Легло корона вируса истовремено херојски нападају како политика, тако и медицина, а највећи ратници против ње су они који је срећно и брутално пребродили.

  ♣ Ако је најпријатније јахање коња, јежа није могуће.
  ♣ Бојим се, да оне које данас блатите, сутра ће их правите од блата.
  ♣ Најбољи смо у Европи, рече ΛV. Када се окрене папир, ми смо најгори.
  ♣ Нису хвалоспеви и бајколажи најважнија ствар у земљи. То је беда са животом.
  ♣ Када је дете приметило да се на ТВ много лаже, родитељи осечају, а не знају да кажу.
  ♣ Многи ситни лопови учлањењем у странку, добију специјализацију на некој јавној функцији.
  ♣ Песма нас је одржала, а корона вирус опаметила. Колико, речиће они који је надживели.
  ♣ Ангажовањем председника уништиће корона вируса, пре него што му уништи гласаче.
  ♣ Многи политичари крше старе навике.Свакодневно износе прљави веш из куће, а често и из своје.
  ♣ Напредни радикали имитирају социјалисте Милошевића и резултати су им исти, хвалоспеви и бајколажи. Народ слуша оно што жели да чује својим ушима.
  ♣ Једина разлика напредних радикала и социјалисте Милошевића је што се први изградили на прелетачима, а други су обучавали будуће прелетаче како да лете.
  ♣ Зна се да највише профитирају “пси” рата. Данас највише профитирају “пси” короне вируса. Изгледа да лежи будућност.
  ♣ Политичари, уместо бољег стања, служе се за ту сврху ужасима. За њих то је солидно и добро. Глупости!
  ♣ Особе (политичари) који користе реч бруталност у позитивном контексту су брутални, а то значи: претерану агресивност, суровост, грубост, дивљаштво…
  ♣ Све смо заборавили, једино сви се сете корона вируса. Као главни у садашњости, само о њему причају за своју душу.
  ♣ Када прође, једном, корона вирус, политичари морају да прођу обуку нормалног понашања и причања.
  ♣ Да није корона вирус, политичарима у свету, закржљао би језик и мозак.
  ♣ Ни у Првом нити у Другом светском рату цео свет није био окупиран. Корона вирусу то је успело и показао блажу душу од ратова, бар за сада.
  ♣ О дејству корона вируса, једног дана, најтачније ће рећи његове жртве.
  ♣ Иван Бабејић, “Робин Худ из Хомоља”, данас би отимао вакцину против корона вируса од богатих и поклањао би сиромашнима
  ♣ Криминал код нас се не спречава, а и не велича. Сада су у тренду лажи лажи о корона вирусу и вакцини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!