Директор ОШ "Никола Тесла" у Раковици скинио деци мајице "НЕМА ПРЕДАЈЕ" и Гаврила Принципа!

Директор ОШ “Никола Тесла” у Раковици скинио деци мајице “НЕМА ПРЕДАЈЕ” и Гаврила Принципа!

НЕКОЛИКО ученика 8. разреда ОШ “Никола Тесла” у Раковици, прошлог петка, донело је у школу мајице са сликом Гаврила Принципа и неколико натписа, који, према оцени директора школе Станислава Стевуљевића, нису прикладни, па је наложио ученицима да скину мајице, као и да избришу фотографије које су направили у школском дворишту тако обучени. Он оштро демантује наводе у неким медијима да је био груб према ђацима, као и да су они остали само у јакнама.

Како нам је испричао, мајице су ученици наручили преко Интернета и донели су их у школу у ранчевима. Обукли су их преко гардеробе и сликали се у дворишту и током одмора.

– На мајицама је био лик Гаврила Принципа, што, наравно, није спорно, већ натпис уз слику “Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору и плашити господу” – каже Стевуљевић.

Иако су ово Принципове речи, директор сматра да нису за ђаке. Он је, зато, позвао децу да дођу у канцеларију, где су били њихов разредни, помоћник директора и педагог. Ђаци су му, наводи, рекли да су мајице обукли, јер су патриоте и прави Срби.

– Рекао сам им да Принцип није једини херој кога треба славити и да се тако не показује патриотизам – истиче Стевуљевић. – После разговора отишли су у учионицу, скинули мајице и дежурни наставник их је донео у моју канцеларију, као и телефоне са сликама, које сам рекао да избришу. Ниједног момента нисам вређао ђаке, нити Принципа. Да сам пустио да се сликају, фотографије би сигурно завршиле на друштвеним мрежама, а онда би ме нападали шта деца раде у школи, како се сликају…

ТЕНК И АВИОН НЕПРИКЛАДНИ ЗА ШКОЛУ

ПОРЕД поруке “Догодине у Призрену” са једне стране је била слика тенка, а са друге авиона. То је, најблаже речено, неприкладно за школу. Дежурни наставник им је рекао да скину мајице, они нису желели, већ су у њима отишли на час немачког – наводи Стевуљевић.

Б. Борисављевић, Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Kон све супротно од светских стручњака: Вирус остаје заувек осим ако вакцина, вакцина, вакцина, вакцина …

Kон све супротно од светских стручњака: Вирус остаје заувек осим ако вакцина, вакцина, вакцина, вакцина …

Епидемиолог др Предраг Kон изјавио је да је тешко веровати да ћемо у скорије време …

Који бре полицијски час? Море марш бре у пизду материну и ти и полицијски час са све полицијом!

Који бре полицијски час? Море марш бре у пизду материну и ти и полицијски час са све полицијом!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће у Београду, а можда и у целој …

4 Коментара

  1. Питам се да су дошли са мајицима СНС-а и Вучићевим сликама, да ли би им рекли да су неприкладно обучени и да то нема везе са школом. Ја предлажем тим истим ученицима да следећих дана ураде баш то. Сликају са мајицима на којим је подршка СНС и Вучићу. И онда да видимо вести у новинама.

  2. Direktor da bude pod hitno smenjen zbog nasilja i neinteligencije odnosno glup je.

  3. Iz iskustva, nazalost, znam koliko je ovaj covek bolestan! I pre 10 godina, kada sam radila u toj skoli, bio je agresivan i bezobrazan! Da prostite, praziluk mu iz du…a viri, a glumi neko ludilo! Tad je bio clan DS – a, ulagivao se vlasti, a sad verujem da je napredni clan SNS – a! Zato i nikako da se ta skola oslobodi tog zla! A pre nego sto je postao direktor te skole, bio je nastavnik Tehnickog obrazovanja u drugoj skoli! Naravno, uz veze na lokalu, samo je jednog dana postavljen za direktora “Tesle” i tad je tu nastupilo mracno doba!

  4. мр Миладин Димитријевић Апис

    Браво децо.Носим мајце са ликовима Карађорђа , Ратка Младића и Путина. Колико сутра набављам мајце са ликовима Драже и Принципа .Скинимо латиничне и прозападне ознаке са наше одеће.И на овај начин покажимо родољубље и достојанство .Директор марш из просвете.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *