fbpx

Ђаци гурају аутобус, бахати челник општине ужива

0
(0)

Екскурзија матураната гимназије у Ариљу на којој није било места за најбољег ђака, али зато јесте за политичара, председника Скупштине општине Драгишу Терзића и његову новопечену супругу Ивану, полако се претворила у агонију.

Матуранти су пут Италије на седмодневну екскурзију кренули аутобусом који је већ у Београду замењен другим, а тада су почели проблеми са превозом који су се само низали. Како за „Блиц“ преносе ђаци – на чијој екскурзији је и ничим изазван општински функционер са новом супругом, иначе запосленом у општини – од како су пошли на пут променили су неколико аутобуса. Седели су и на поду јер није било места за све, на паузу се стајало кад год затражи општински функционер или супруга, а када би затражио неко од ђака, био би одбијен. Скандалозна екскурзија у пратњи општинског функционера, политичара који је променио неколико странака, почела је 29. септембра.

– Првог дана пута разбијен је ретровизор на аутобусу и ми смо чекали четири сата испред хотела док се аутобус поправљао. Чекали смо испред хотела јер су нас већ били избацили из соба. Те вечери на путу до Рима неки део аутобуса се запалио. Било је тешко за дисање – причају ђаци са којима је „Блиц“ ступио у контакт преко родитеља.

Како сведоче, путовали су са таквим аутобусом неколико сати.

– Има нас који смо помисли да ли ће аутобус и експлодирати. Следећа два дана возили смо се у италијанском аутобусу, који је мали. Доста ученика морало је да седи на поду. Двоје пријатеља који су седели на степеницама повраћали су од мучнине – причају ђаци.

Док су деца седела на поду и степеништу аутобуса, за директора школе Ранка Давидовића, општинског функционера Терзића и његову тек венчану супругу Ивану је било места, наравно, на удобним седиштима. Матуранти су међутим јуче поново „сели“ у нови аутобус, који су, како кажу, поново чекали преко сат времена.

– Рекли су нам да треба наводно да стигне нови аутобус из Србије и то ће онда бити пети превоз у који се премештамо. Платићемо ову екскурзију 400 евра, а пола времена смо провели чекајући и премештајући се, док су неки лепо седели на својим местима – наводе гимназијалци.

Кварење аутобуса није пролазило без гурања. Наравно, гурали су ђаци. „Блиц“ има неколико снимака матураната како гурају аутобус. Неки су то чинили уз шалу и осмех „јер шта је ту је“, појединима је целокупна атмосфера ипак сметала. На једном од снимака се виде ђаци како гурају са обе руке, а директор школе онако овлаш једном. А онда се и померио и уступио место ђацима. Ни на једном снимку се не види општински функционер да је на било који начин помогао деци у некој густој ситуацији. „Блиц“ ће на свом порталу објавити снимке како ђаци гурају покварен аутобус.

– Сваки пут када би брачни пар затражио паузу, одмах би цела група чекала. А ми када бисмо молили да после три сата вожње одемо у тоалет, сви би нас одбили и рекли да се склонимо – преносе матуранти.

И не надајући се, ариљским матурантима ескурзија је постала „славна“ због скандала јер се до сада није догодило да се „политичар са женом пришљамчи“ школском путовању. Кажу, осим аутобуса који се кваре, на путу им је занимљиво јер се друже и да би видели нешто од Италије. Ипак, део њихових другара није могао на екскурзију. Међу њима и вуковац, ђак генерације. Отац му прима минималац. На њега нико није обратио пажњу, па ни директор који, међутим, каже за „Блиц“ да је политичар Терзић требало да буде на екскурзији.

Бесплатна места нису нудили ђацима

Ђаци ариљске гимназије за „Блиц“ откривају да гратис места за ученике који нису у могућности да плате нису никоме понуђена. Још увек се не зна поуздано да ли је осим чињенице да је уопште кренуо на дечју екскурзију, Драгиши Терзићу и супрузи припало и ђачко гратис место.

– Гратиси о којима је директор причао никоме нису понуђени, а пошло је само пола наше генерације. Остало је код куће много ученика који ниси били у ситуацији да пођу на путовање, а заслужили су то много више него неки које помиње директор – поручују матуранти.

Родитељи ђака сматрају да није било ниједног повода за одлазак политичара, који је ванредно завршио за електромонтера, на екскурзији са гимназијалцима. Родитељи питају: који и какав пример политичар може да пружи матурантима.

Извор: блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рођак Тамаре Вучић није избацио само Десанку Максимовић, направио је образовни МАСАKР

4.8 (16) Избацили су Десанку Максимовић, али као да то није довољно, средњошколци неће читати …

ВУЧИЋ О БУДУЋНОСТИ СРБИЈЕ: Деца ће морати да науче да РАДЕ, макар два сата дневно, у ФАБРИЦИ или у ЊИВИ!

1.6 (7) Председник Србије је гостујући на ТВ Панчево, представио грађанима Србије план и програм …

Један коментар

 1. Боже сачувај

  Одавно су екскурзије постале бесмислене.Колико је само деце погинуло на тим екскурзијама.
  Седамдесет и неке аутобус из Страгара пун деце на екскурзији тамо негде око Пријепоља се сурвао и око 25-оро деце изгинуло.Много је тужно гледати мајке које сваки дан излазе својој деци на гроб.
  Не много давно нам један средњошколац би убијен у Грчкој.Мислим од грчкеполиције.
  Много, много је удеса било на тим екскурзијама.
  Уопште не видим чему оне служе.Осим за шопинге, проводе, да некоме вођи ду*е види пута, или због неког рабата, а и из искуства, због швалерације вођа пута, са колегиницама, или ученицама.
  Поготово сада, кад деца са родитељима обиђу много више него било која екскурзија, бесмислено је трошити паре и време и излагати се ризику.
  Нпр екскурзија у Будимпешту.Шта има да се види тамо и чему то служи?А било је проблема и на тој екскурзији.
  Ова и већина других екскурзија су тотални промашај, тако да од задовољства, ђаци имају само невоље и проблеме.Зато би лепо директор и општинар требали да сносе трошкове и деци врате паре.
  Да нешто науче на екскурзији?
  Сви знамо да је то спрдња.
  У једној школи осмаци не хтедоше да иду на екскурзију, скупише по 100-200 динара, купише неколико украсних биљака и посадише у школско двориште, читаво лето се смењиваше у заливању и тако оставише успомену на другарство и на своју школу.
  Ето, сад и осмаци имају матурско вече.Које матуре?Мале матуре?Јесу ли ту опет превагнули ријалити организатори, угоститељи, или музиканти, који су измислили и разне испраћаје?
  Нашим глупостима никад краја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *