ДЈБ: Зашто медији ћуте о кршењу закона у Скупштини?

0
(0)

„Посланици Доста је било данас су 17. пут поставили питања председници Народне скупштине и 25. пут председнику Републике на која су по закону дужни да одговоре. Сва питања су до данас остала без одговора. Зашто закон не важи за носиоце највиших државних функција“, наводи се у саопштењу „Доста је било“.

„За последњих годину дана ДЈБ није добио ниједан одговор иако по Пословнику (члан 287) имају обавезу да одговор писменим путем доставе у року од 15 дана. Прећутно одбијање да се одговори на посланичка питања је кршење закона и основних правила парламентаризма и грубо игнорисање и ароганција према грађанима Србије које у Скупштини представљају посланици и у чије име се постављају питања“, каже се у саопштењу.

„Разумемо да се боје питања која им постављамо. Управо због тога и не смеју да изађу на ТВ дуел и држе се монолога. Које је могуће објашњење председника Републике што, баш као и Тадић, крши Устав, не подноси оставку на место председника СНС- и шефа Бироа за контролу служби безбедности? Које је могуће објашњење Маје Гојковић што не заказује седницу скупштине за расправу о својој смени иако је још пре пола године јавно, пред камерама, са саме скупштинске говорнице и у многобројним интервјуима, изјавила да ће је заказати у року од месец дана? Или: зашто није предложила годишњи план рада Скупштине, иако јој је то обавеза у складу са чланом 28. већ Скупштина већ дуже од годину дана ради стихијски без плана? И многа друга“, саопштила је странка.

И Устав бацили под ноге

Покрет ДЈБ наводи да је „чињеница да се овако бахато понашала и претходна власт није ни за утеху ни за оправдање. Поштовање закона и правила морају да важе за све грађане. Оно што не можемо да разумемо је зашто медији не извештавају грађане о овоме? Ради се о очигледном кршењу закона од људи који заузимају највише државне функције. Зашто то није интересантно за медије? Зашто мисле да грађани то не треба да знају?“

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредни будаци раде на закону како би обезбедили лакше запошљавање страних држављана у Србији?!

5 (2) Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са …

ИНТЕРВЈУ: Дејан Жујовић – Kризни штаб нас лаже, не смемо дозволити затварање у куће?! (видео)

5 (7) Гост Славија инфо тв био је др Дејан Жујовић. Др Жујовић иако је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend