Ђиласе, ко је прави власник Бус плуса?

Ђиласе, ко је прави власник Бус плуса?

0
(0)

ВЛАСНИЧКА структура фирме „Апекс“, која је увела нови систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу у Београду, познат једноставно као „Бус плус“, у четвртак је чак два пута промењена. На сајту Агенције за привредне регистре ујутру су као чланови друштва наведени „Ланус“ са 45 одсто и „Кенткарт“ са 55 одсто удела, да би се већ после подне појавио и трећи власник Сава Терзић. Он је преузео од „Лануса“ 24 одсто, док је поменута фирма остала у игри са 21 процентом удела

„Апекс“ је у среду објавио да је већински власник фирме постала компанија из Турске, међутим, Агенција за привредне регистре је одбила пријаву због неуредних уговора о преносу власништва.

Било је довољно мање од 24 сата да се пропусти исправе и да пријава ипак буде прихваћена. Стари рецепт, промена удела и честа измена власничке структуре предузећа, у којој осим транспарентних, део колача имају и многа друга предузећа која се не помињу, поново је примењен. Стварањем компликованог ланца власништва отежава се приступ току капитала и скривају прави власници.

У саопштењу које је „Апекс“ прекјуче послао медијима, као претходни већински власник се помиње „Процеском“. Ова фирма је преко „ВП тим система“ власник „Лануса“, али се не помиње нигде у пријави „Апекса“ коју је у четвртак усвојила Агенција за привредне регистре.
ТЕРЗИЋ ЛИКВИДАЦИОНИ УПРАВНИК ПРЕМА подацима Агенције за привредне регистре, „Цертус“ је фирма у ликвидацији, а ликвидациони управник је Сава Терзић. На основу података Народне банке Србије на име ове фирме отворено је шест рачуна у четири банке и сви су укључени у платни промет. У систему принудне наплате дужник нема евидентиране неизмирене обавезе у последњих годину дана.

Последњи због којег је промењено чланство и направљена нова прерасподела у власништву „Апекса“ је Сава Терзић.

– Дубоко и искрено верујем у овај пројекат и из тог разлога сам решио да заједно са партнерима подржим његов даљи развој – изјавио је Терзић. – Предност оваквог интегрисаног информационог система и јесте да пружи реалну слику јавног превоза и прикаже све информације неопходне за његово унапређење и развој.

Недовољан број информација о „Бусп лусу“ у претходном периоду довео је до сумње грађана. Ми ћемо се потрудити да информације буду доступне свима да би грађани схватили да је он много више од продаје карата и контроле.

Терзића у „Апексу“ називају једним од пионира развоја система за електронске допуне и сателитско праћење возила у Србији.

ПЕТРОВИЋ, КРСТИЋ, ЂОРЂЕВИЋ
ТЕРЗИЋ је јавности познат као директор „Цертуса“. Иако се у послу око „Бус плуса“ појављује као независна, трећа страна, од раније се доводи у везу са „Ланусом“

Према извештају АПР, међутим, формални власници „Лануса“ су Мирослав Петровић, Војислав Крстић и Александар Ђорђевић, који су основали „Процеском“ и „ВП тим систем“.

 

Новости

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић није смео да отресе слинавог који је сам поднео оставку на место председника ГО Београда

Вучић није смео да отресе слинавог који је сам поднео оставку на место председника ГО Београда

1 (1) Председник Српске напредне странке Александар Вучић потврдио је на седници Главног одбора СНС …

ШАПИЋ ПОСТАЈЕ ЗАМЕНИK ПРЕДСЕДНИKА СНС: Вучић скроз пожутео, сада је жући од жутих лопова!

ШАПИЋ ПОСТАЈЕ ЗАМЕНИK ПРЕДСЕДНИKА СНС: Вучић скроз пожутео, сада је жући од жутих лопова!

5 (2) После Весића, Синише Малог, саветника Млађана Динкића, бившег кадра Г17+ Зоране Михајловић, Вучић …

2 Коментара

  1. ЕПА ЖУТАЋУ КОРИСТИ ТИ ТАЈ СИСТЕМ.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend