fbpx

Ђиласе, ко је прави власник Бус плуса?

0
(0)

ВЛАСНИЧКА структура фирме „Апекс“, која је увела нови систем за наплату карата и управљање возилима у јавном превозу у Београду, познат једноставно као „Бус плус“, у четвртак је чак два пута промењена. На сајту Агенције за привредне регистре ујутру су као чланови друштва наведени „Ланус“ са 45 одсто и „Кенткарт“ са 55 одсто удела, да би се већ после подне појавио и трећи власник Сава Терзић. Он је преузео од „Лануса“ 24 одсто, док је поменута фирма остала у игри са 21 процентом удела

„Апекс“ је у среду објавио да је већински власник фирме постала компанија из Турске, међутим, Агенција за привредне регистре је одбила пријаву због неуредних уговора о преносу власништва.

Било је довољно мање од 24 сата да се пропусти исправе и да пријава ипак буде прихваћена. Стари рецепт, промена удела и честа измена власничке структуре предузећа, у којој осим транспарентних, део колача имају и многа друга предузећа која се не помињу, поново је примењен. Стварањем компликованог ланца власништва отежава се приступ току капитала и скривају прави власници.

У саопштењу које је „Апекс“ прекјуче послао медијима, као претходни већински власник се помиње „Процеском“. Ова фирма је преко „ВП тим система“ власник „Лануса“, али се не помиње нигде у пријави „Апекса“ коју је у четвртак усвојила Агенција за привредне регистре.
ТЕРЗИЋ ЛИКВИДАЦИОНИ УПРАВНИК ПРЕМА подацима Агенције за привредне регистре, „Цертус“ је фирма у ликвидацији, а ликвидациони управник је Сава Терзић. На основу података Народне банке Србије на име ове фирме отворено је шест рачуна у четири банке и сви су укључени у платни промет. У систему принудне наплате дужник нема евидентиране неизмирене обавезе у последњих годину дана.

Последњи због којег је промењено чланство и направљена нова прерасподела у власништву „Апекса“ је Сава Терзић.

– Дубоко и искрено верујем у овај пројекат и из тог разлога сам решио да заједно са партнерима подржим његов даљи развој – изјавио је Терзић. – Предност оваквог интегрисаног информационог система и јесте да пружи реалну слику јавног превоза и прикаже све информације неопходне за његово унапређење и развој.

Недовољан број информација о „Бусп лусу“ у претходном периоду довео је до сумње грађана. Ми ћемо се потрудити да информације буду доступне свима да би грађани схватили да је он много више од продаје карата и контроле.

Терзића у „Апексу“ називају једним од пионира развоја система за електронске допуне и сателитско праћење возила у Србији.

ПЕТРОВИЋ, КРСТИЋ, ЂОРЂЕВИЋ
ТЕРЗИЋ је јавности познат као директор „Цертуса“. Иако се у послу око „Бус плуса“ појављује као независна, трећа страна, од раније се доводи у везу са „Ланусом“

Према извештају АПР, међутим, формални власници „Лануса“ су Мирослав Петровић, Војислав Крстић и Александар Ђорђевић, који су основали „Процеском“ и „ВП тим систем“.

 

Новости

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Весић комуналној милицији у Београду купио луксузне Ленд ровере за 2,5 милиона евра

0 (0) Kомунална милиција у Београду добила је нова возила са специјалним камерама која ће …

ПОЧАСТ ЗА БЛАГОЈА ЈОВОВИЋА: Пуцао у Павелића, добија улицу у Београду

4.8 (8) БЛАГОЈЕ Јововић, 10. априла 1957. године, извршио је у Аргентини људску правду пуцајући …

2 Коментара

  1. ЕПА ЖУТАЋУ КОРИСТИ ТИ ТАЈ СИСТЕМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *