fbpx

Добра вест за родитеље: Вртићи у Београду се неће плаћати током ванредног стања

5
(1)

Родитељи чија су деца уписана у државне вртиће у Београду неће морати да плаћају рачуне предшколским установама док трају ванредне мере обуставе рада, одлучио је штаб за ванредне ситуације Града Београда.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак рекао је да је Штаб донео и препоруку приватним вртићима да ураде исто.

„Она гласи да се на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања и Одлуке о обустави извођења наставе у школама и редовног рада у предшколским установама препоручује и установама чији је оснивач друго правно или физичко лице да не наплаћују у периоду док су на снази ванредне мере“, рекао је Гак и додао да очекује да се препорука Штаба поштује.

Гак је истакао да је за време ванредног стања и уопште тешког периода пред нама током којег ће се Србија борити са ширењем коронавируса потребна солидарност и одговорност свих како у свакодневном понашању тако и у пословању.

„Никоме у овом тренутку није лако, али је одлука да се вртићи док деца нису у њима не наплаћују, једина исправна одлука“, закључио је Гак.

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Иницијатива руских посланика: Родитељима гарантовати право да одбију вакцинисање деце

5 (7) * У писму посебно нагласили: „Законом се мора прописати да се превентивне вакцинације, као и мере за рано …

Екстремно мала излазност у Београду!

5 (17) Како Директно.рс сазнаје, до 14 сати је забележена најмања излазност на биралишта у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *