Дочек најбољих роботичара (видео)

Дочек најбољих роботичара (видео)

НОВИ САД – Три екипе са Факултета техничких наука из Новог Сада, биле су међу најбољим на такмичењу „Еуробот” у Паризу. …

Њима је уприличен и свечани пријем на факултету.

Студенти новосадског Факултета техничких наука су вишемесечним трудом и радом, уз бројне препреке и потешкоће, направили роботе који су освојили друго и треће место у веома јакој конкуренцији.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=pwxFtbCPfbc”]

“Искрено, ми свега овога још нисмо свесни, најискреније, зато што ми смо тренутно у фазону: Еј, други си у Европи. Да знам, и то је то. Горе у Паризу је било тако, овде смо већ два дана и сад већ видимо да се диже та нека прашина иза нас и прија, морам да признам да прија”, каже Немања Петковић, члан другопласиране екипе МБС.

“Јако је лепо када дођете у иностранство и видите студенте који студирају исто што и ви студирате са страних универзитета који имају много више могућности, у смислу, финансијске наравно и кад их погледате, они вас уопште не гледају као некога ко зна мање од њих, гледају га као некога ко зна заправо више од њих и то је оно што нас гура, јер ово је начин где ми можемо да се докажемо у свету, да ми вредимо исто колико и они, иако то можда тако неко и не мисли”, каже Ненад Пелеш, члан трећепласиране екипе “М41+”.

На овогодишњем „Еуробот” такмичењу у Паризу учествовале су 33 екипе из европских и четири ваневропске земље. Три екипе студената Факултета техничких наука биле су међу десет најбољих.

Подсећамо, одлазак роботичара на такмичење био је упитан, због недостатка финансијских средстава. Захваљујући донацијама појединих фирми, Факултета техничких наука, Универзитета, али и грађана Новог Сада, успели су да отпутују у Франсцуску и из ње донесу успех и радост.

РТВ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *