Додик: Центри за `сузбијање руског утицаја` постоје у Сарајеву, Подгорици, Тирани и Београду

0
(0)

РЕПУБЛИКА Српска је у сваком облику држава. Немамо само столицу у Уједињеним нацијама, а све остало имамо. Имамо свој буџет, полицију, и народ који је за Српску, поручио је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, гостујући на РТС-у.

Он је истакао да одлука Уставног суда БиХ да 9. јануар није Дан Републике Српске, велика неправда према Српској, али и њеном народу.

„Суд БиХ покушава да суди историјским чињеницама. Српска је проглашена у миру, никаквих ратних дешавања није било. Увијек је спорно када су у питању Срби. Начин на који ради Уставни суд БиХ не прихватамо. Дио међународне заједнице гура ту причу. Исти судија у Северној Македонији прогласи Илинден за државни празник, а у Републици Српској Свети Стефан дира нечија осећања. Питам се чија?“, нагласио је Додик.

Поновио је да БиХ чине два ентитета и три народа, и то је историјска чињеница.

„Анексом 10 уведен је високи представник, а Савет безбедности УН није му дао никаква овлашћена, па ни бонска. И како данас ми да прихватимо Валентина Инцка, или неког другога? У Председништву БиХ се борим за интересе Српске. БиХ не мора бити, али Српске мора, и са таквим ставом идем у Сарајево“, појаснио је Додик гостујући на РТС-у.

Додик је изјавио да је у бившој Југославији било спорно све што је српско, као и да су Срби најмасовније страдали на простору бивше државе.

Три центра за спречавање руског утицаја на Балкану

Додик је рекао да су у Сарајеву, Подгорици и Тирани формирана три центра за спречавање руског утицаја на Балкану.

„Британска влада је рекла да даје шест милиона фунти (око 18 милиона КМ) за организоване активности за спречавање руског утицаја на Балкану, америчка влада је дала путем разних организације, што је јавно објавила, више од 20 милиона долара“, навео је Додик.

Он је за РТС рекао да у Сарајеву постоји обавештајни центар који чине странци и они из обавештајне службе који треба да штите БиХ и њен суверенитет.

„Формирани су ти центри за спречавање такозваног руског утицаја у Сарајеву Подгорици и Тирани. То су три центра на Балкану. Овде у Београду, вероватно, делује неки скривени који се не може још разоткрити, али знамо о томе“, навео је Додик.

Он је додао да и у Бањалуци постоје ти разни центри, да се поједини амбасадори састају са опозицијом или невладиним сектором, а не са органима власти.

„Ми немамо, нажалост, обавештајну службу, јер је и та надлежност отета и незаконитим одлукама високих представника премештена на ниво БиХ, где је створена обавештајна служба која све време ради против Српске и Србије“, рекао је Додик.

Он је додао да је њихов циљ дестабилизација Републике Српске.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

Украјина без доказа да је Лаврову поклоњена икона њена баштина

4.5 (2) УКРАЈИНСКА амбасада у БиХ није успела да докаже своја права на 300 година …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend