ДОГОРЕЛО: Адвокати заказали велики протест 1.јула, зову народ на улице! (видео)

Адвокати Србије обавештавају јавност да је Министарство правде, упркос очигледно спорном нацрту Закона о парничном поступку и великом отпору јавности, одлучило да у време годишњих одмора заврши започето, на штету правног поретка Републике Србије и свих њених грађана.

Министарка правде Маја Поповић није повукла нацрт Закона из процедуре, нити је распустила спорну радну групу, нити је пажљиво сагледала упућене критике, већ ствара привид јавне расправе која је у потпуности приватизована од чланова радне групе. Ту радну групу министарка жели допунити лицима предложеним од стране представника адвокатске коморе којима је истекао мандат или су поднели оставке да не би били опозвани, а како би и једни и други, жртвујући закон и све грађане, прикрили своје озбиљне грешке које су имале за резултат скандалозни текст нацрта.

Министартсво правде предложене измене оправдава Акционим планом за поглавље 23 и Листом Светске банке за лакоћу пословања (Doing bussines list).

Јавност треба да зна да је Листа светске банке на коју се радна група позива, укинута у септембру 2020.године, а да мере у Акционом плану немају никаве везе са предложеним изменама Закона о парничном поступку, а нарочито да све то заједно нема никакве везе са ефикасним правосуђем, које представља једини услов који се од Србије тражи у области правосуђа и који је суштински најпотребнији грађанима.

Било који закон, па ни Закон о парничном поступку није и не сме бити приватна ствар било ког министра или члана радне групе кога је тај министар именовао.

Адвокати Србије позивају све грађане да одбране своје право на приступ суду и да заједно са адвокатима захтевају ефикасно правосуђе, јер се исто плански, испуњавањем разних агенди и негативном селекцијом кадрова већ две деценије урушава и обесмишљава.

Не постоји систем који може да одржи државу која је нападнута изнутра.

Позивамо Вас да дођете на протест адвоката грађана у четвртак, 01.јул 2021.године са почетком у 10 часова испред Адвокатске коморе Србије, Дечанска 13; протесни скуп ће се се упутити ка Министарству правде где ће се одржати јавна расправа – ко, у чије име и зашто тако хитно жели да мења системске законе Републике Србије.

Извор: SRBIN.info

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Тиодоровић: Не постоји расположење у народу за одговорније понашање

Тиодоровић: Не постоји расположење у народу за одговорније понашање

Епидемиолог и члан Kризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да у …

Душан Никезић: Кључни економски показатељи потврђују да народ у Србији живи све горе

Душан Никезић: Кључни економски показатељи потврђују да народ у Србији живи све горе

Председник Одбора за привреду и финансије Странке слободе и правде Душан Никезић објавио је данас …

Један коментар

  1. Sta se ceka. Opsti strajk. Znaci niko ne ide na posao osim podguznih muva politickih i obustava rada dok ne udovolje narodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *