Докле ћете бре идиоти трпети роварење и пљачку агентурне мреже монтенегринског усташе у Србији?!

5
(10)

Kадрови црногорске власти председника Мила Ђукановића и премијера Душка Марковића вршљају по Београду и наносе милионску штету Србији. Српски телеграф открива како је Kонтрола летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), у којој Србија има 92 одсто власништва, а Црна Гора осам одсто, оштећена за око 8.000.000 евра.

Актери овог скандала, у ком је спречено да се црногорској авио-компанији “Монтенегро ерлајнс” наплати огроман дуг су Лазо Максимовић и Предраг Марковић. А њих двојица су, гле чуда, Милов брат од ујака (Максимовић) и премијеров син (Марковић).

Док њихова родбина малтретира српску цркву и вернике, а грађане наше земље ставља на црну листу за прелазак границе, овај тандем вршља по СМАТСА и, уместо интереса Kонтроле лета, па тиме и Србије, штити своје рођаке у Подгорици.
ОГРОМНЕ KАМАТЕ

“Монтенегро ерлајнс”, наиме, СМАТСА дугује осам милиона евра. Новац годинама одбијају да врате, а да им се дуг наплати, успешно опструирају управо Максимовић и Марковић. Око 5.000.000 евра отпада на основни дуг, а ту су и припадајуће законске камате, које су, процењује се, нарасле на 3.000.000 или више евра.

Иако је по правоснажној и извршној пресуди Привредног суда у Подгорици из 2017. тај дуг морао бити измирен у целости, то не да се није десило већ је “Монтенегро ерлајнс” за свега пет месеци 2019. направио још 500.000 евра дуга ка СМАТСА.

– Kао главни актери пљачке коју спроводи црногорски режим преко “Монтенегро ерлајнса”, а на штету Србије, помињу се Лазо Максимовић, заменик директора СМАТСА, иначе Милов брат од ујака, и син црногорског премијера Предраг Марковић, који такође ради у СМАТСА.

Тек је симптоматична чињеница да је Марковић у СМАТСА дошао с места комерцијалног директора “Монтенегро ерлајнса” и то у моменту када је суд у Подгорици пресудио да та авио-компанија мора да плати СМАТСА пет милиона евра плус камате. Јасно је као дан да је Предраг директно послат како би извршио опструкцију поменуте наплате – прича извор Српског телеграфа.

ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ

У тој дружини милогораца, додаје он, значајан играч је и Никола Вукићевић, који је генерални директор Директората за буџет у Министарству финансија Црне Горе, председник одбора директора “Монтенегро ерлајнса”, као и члана скупштине СМАТСА, испред Црне Горе.

– Он је драстичан пример сукоба интереса, обавља те три функције у циљу пљачкања новца грађана Србије и Црне Горе. Ђукановићев режим чини све да уништи СМАТСА преко најближих родбински повезаних људи, док се истовремено води процес у којем Црна Гора планира да се повуче из СМАТСА са својим уделом од осам одсто и да се удружи са Италијанима или Хрватима, о чему се већ неко време воде тајни преговори – прича наш саговорник и истиче да би Србија требало да покрене јачу иницијативу да се дуг врати:

– Дугови које прави црногорска државна авио-компанија могли би да се смање тако што би се смањио удео власништва Црне Горе у СМАТСА, што би у овом моменту била једна од реалних опција.

Иако је Српски телеграф још пре седам дана послао питања СМАТСА о ангажовању Максимовића и Марковића, критеријумима по којима су запослени у том предузећу, као и захтев да њих двојица прокоментаришу наводе да опструишу враћања дуга Србији, до закључења овог броја одговори нису стигли.

Извор: Српски телеграф

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Добрило Дедеић – Вучић помаже диктатору Милу Ђукановићу да остане на власти! (видео)

0 (0) Гост емисије Интервју био је Добрило Дедеић председник Српске листе у Црној Гори. …

Опасна улога режима у Црној Гори

5 (2) Режим Мила Ђукановића добио је улогу од неправедног центра свјетске моћи да промијени …

Један коментар

  1. Шеста личка и седма крајишка,
    те су двије ТИТИ најмилијееее
    + осма црногорска,+ сви џабе школовани ТИТИНИ стипендисти ,освајање Дедиња,добијање џабе кућа и њива по Војводини,ма багра наваикла само да узима и пљачка,а сад њихови синови и унуци наставили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *