Тужилаштво: Није утврђен идентитет политичара педофила; Јурић: Тужилаштву сам рекао све што знам

Тужилаштво: Није утврђен идентитет политичара педофила; Јурић: Тужилаштву сам рекао све што знам

3.7
(3)

Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“ данас је после давања исказа у Вишем јавном тужилаштву у Београду медијима пренео да је рекао све што зна у вези са политичарем педофилом, а тужилаштво је саопштило да ни после његовог исказа није утврђен идентитет политичара педофила, као ни оштећене 13-годишњакиње.

Рекао сам све што знам представницима највиших државних институција. Морам да кажем да Фондација не жели да прави аферу и што се мене тиче ово је крај. У претходном периоду је за ову важну причу на неки начин прављен ријалити, а то не смемо да дозволимо“, рекао је Јурић новинарима испред Палате правде након трочасовног испитивања.

Навео је да је у јавност изашао да би се о тој теми више причало и да би људи знали да у овој земљи постоје људи који злостављају децу и који се осећају моћније од, како је рекао „нас обичних смтрника“.

Јурић је, према речима адвоката Фондације Маје Атананцковић, разговарао са замеником Вишег јавног тужиоца, о чему је направљена службена белешка.

Тужилаштво: Није утврђен идентитет политичара педофила

Након разговора са Јурићем, Више јавно тужилаштво саопштило је да није дошло до сазнања ко је наводни политичар педофил.

„На основу информација до којих се дошло приликом узимања изјаве у вишечасовном разговору са Јурићем, није се дошло до података на основу којих би се утврдио идентитет НН извршиоца тешког кривичног дела обљуба над дететом“, изјавила је Танјугу портпарол тужилаштва Ирена Бјелош.

Такође, како је додала, нема података ни о идентитету малолетног лица над којим је дело учињено, а које је у време извршења кривичног дела имало 13 година.

Због тога, како каже портпаролка, Тужилаштво за сада још нема довољно информација неопходних за покретање предкривичног поступка, а о даљем поступању ће благовремено обавестити јавност.

Јурић већ неколико месеци медијима говори да има сазнања о политичару педофилу, али његов идентитет није саопштио.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полиција приводи Чеду Јовановића на саслушање

Полиција приводи Чеду Јовановића на саслушање

5 (3) Треће основно тужилаштво у Београду наложило је полицији да лидера ЛДП Чедомира Јовановића …

Зна ли ико чиме се ова жена бави и коме то она таква неспособна одговара на челу Тужилаштва?!

Зна ли ико чиме се ова жена бави и коме то она таква неспособна одговара на челу Тужилаштва?!

4.8 (5) Према Уставу Републике Србије, јавно тужилаштво требало би да је „самосталан државни орган …

2 Коментара

  1. Удружење СВ: Сава из Лазаревца, својевремено је доставило адресе, фотографије, имена дилера дроге у граду. Полиција је тражила ДОКАЗЕ. Хоће ли тако бити у случају педофила функционера?Хоће ли Игор Јурић носити на ноге доказни материјал? Поставља се озбиљно питање, јесмо ли ми дошли до узимања закона у своје руке??? Судећи по односу државе према насиљу, ако нисмо дошли, врло смо близу….

  2. Доктор са Чубуре

    Нешто ми овде није јасно. Има ли то дете што је наводно жртва политичара педофила родитеље? Зашто они не подносе пријаву, ако је цела прича уопште истинита? Све заједно сувише личи на јефтин спин са двојаком наменом: да скрене пажњу народа са крупних догађаја који се управо одвијају и да послужи као притисак на једног или више политичара који воле млађе жене, типа – ако не будеш послушан види шта могу да ти напакујем. Овај несрећни Јурић је вешто искоришћен у својој несрећи и последичној заслепљености месијанском идејом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend