fbpx

Доктори и пацијенти немају лекова ни сапуна

0
(0)

Соња Тодоровић 

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ СУОЧЕН С НЕСТАШИЦАМА

БЕОГРАД – Веровали или не, али у 21. веку Клинички центар Србије добио је средство за хигијену – најобичнији сапун, као хуманитарну помоћ, јер другачије није могао да се набави.

Поред елементарних ствари које мора да има свака болница, попут толет-папира, топломера и убруса, највећа здравствена установа на Балкану кубури и са уградним материјалом, али и бројним лековима неопходним за збрињавање пацијената. Један од њих је „хепарин“, најосновнији лек у коронарној јединици, који се даје болесницима након инфаркта, сазнаје „Блиц“.

 Да ситуација у здравству није толико сјајна и да у овом тренутку не постоји ниједна здравствена установа у Србији којој нешто не недостаје, поред огорчених пацијената у последње време указују и сами здравствени радници.

 Како „Блиц“ сазнаје, запослени у КЦС више пута су се писмено обраћали руководству да многе ствари недостају, али то није уродило плодом. Лекари кажу да имају „медикоетичке“ проблеме, тачније професионално и етички могу да погреше јер немају адекватне лекове да препишу пацијентима.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО!!! Немци потпопили бродове, ми узимамо кредит да их извадимо и плаћамо Немцима да их изваде?!

4.8 (6) Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас …

Мигранти као гарант опстанка Вучића: Ево шта се дешавало док смо ми били заточени

5 (20) Уторак, 07. април 2020. Смедерево. Улазак у четврту недељу Вучићевог ванредног стања. Србија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *