Документа РДБ Србије: Дачић је агент ЦИА док Војислав Шешељ ради за британске службе

Документа РДБ Србије: Дачић је агент ЦИА док Војислав Шешељ ради за британске службе

Лидер СПС Ивица Дачић је агент ЦИА, која га држи у шаци због геј скандала, наводи се у сведочењу оперативца МУП, објављеном у књизи председника СРС Војислава Шешеља „Досманлије као нови јањичари“.

Према том документу, америчка обавештајна служба је Дачића током деведесетих година приморала на сарадњу након што га је уценила компромитујућим документима о његовим хомосексуалним склоностима.

Доушник Америке

Шешељ је у тој књизи објавио исказ службеника МУП Србије, који наводи да је Ресор државне безбедности (РДБ) МУП Србије располагао сазнањима да је Дачић, у то време члан Главног одбора СПС, почетком деведесетих постао доушник Американаца. У књизи под називом „Досманлије као нови јањичари“ Шешељ је објавио извештаје које су му током деведесетих наводно дотурали припадници разних српских тајних служби, а у једном, оном од 18. новембра 1993, објављен је и део о Дачићу, уз напомену „Веза: МУП Србије“.

„Располажу (РДБ, оп. аут.) и податком да је Ивица Дачић, члан ГО СПС, повезан са ЦИА, да га је ова служба придобила на компромитујућој основи, јер располаже документацијом о његовим хомосексуалним активностима, што проверавају“, наводи се у сведочењу „везе“ из МУП.

У том спису стоји још да је РДБ добио налог да открије везе страних обавештајних служби с политичарима, државним функционерима и војним официрима. Занимљиво је да се као страни агент, и то британски, наводи чак и Шешељ.

„РДБ МУП Србије је дошла до податка да је председник СРС др Воја Шешељ повезан с енглеском обавештајном службом, да су га придобили на компромитујућој основи. Процењује се да је под утицајем енглеске службе направио све досадашње потезе према појединим руководиоцима и Влади Србије, што покушавају да провере оперативнм ангажовањем“, стоји у делу за Шешеља, али се не наводи о којој „компромитујућој основи“ је реч.

Досије Удбе

Такође, у „дојави“ оперативца МУП Шешељу су наводи да „има неких непроверених података о повезаности ЦИА и Радомана Божовића и још неких из руководства СС и неких из руководства СПС и ДСС, на чијој провери су такође ангажовани.

Шешељ није био расположен да детаљише о документима.

– То су документа од пре 16 година и не пада ми на памет да их коментаришем. Никад нисам имао никаквог дослуха с енглеском обавештајном службом, али нисам ни избегавао да такав документ објавим. Што се Дачића тиче, немам појма. Ја сам само све то скупио и објавио и показао како функционише тај полицијски систем. У мом досијеу имам да Удба тврди да сам петоро људи убио, и то не све на истом месту, него на разним местима – објашњава Шешељ.

Дачић је ове извештаје оценио као „глупости“.

Ето, и за то да ме оптуже. Досад су биле цице у питању, а сад, ево, чујем, да сам и у неком геј скандалу – каже Дачић.

Курир

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ти си се буразеру нацуцао Черчилових друидских шишарки па су ти озбиљно попустили неурони

Ти си се буразеру нацуцао Черчилових друидских шишарки па су ти озбиљно попустили неурони

* О „Јаншином нон-пејперу“: „За разлику од претходних међународних покушаја да се `поправи` Балкан, који су избјегавали …

"Станишић је ступио у контакт с ЦИА 1991" и потом је био "поуздани саговорник" те службе

“Станишић је ступио у контакт с ЦИА 1991” и потом је био “поуздани саговорник” те службе

Бивши шеф Службе државне безбедности Србије Јовица Станишић ступио је 1991. у контакт са америчком …

2 Коментара

  1. Posle, skoro 30.god., i slepac vidi, i budali posta jasno, samo Srbima, i dalje, ništa jasno nije, niti vide ko je na vlasti!!

    Ne znam, niti me interesuje ko od njih za koju stranu obaveštajnu službu radi, ali je evidentno, bezmalo posle 30.godina u vrhu Srbske vlasti, da ne rade za Srbe i Srbiju! Mnogo, i jedino, pametno bi nam bilo da se fokusiramo zašto smo im dozvolili da, za ove tri decenije permanentno uništavaju Srbe i Srbiju nego da nagađamo za koju stranu obaveštajnu službu rade!! Za koju god stranu obaveštajnu službu da rade, čiji god da su plaćenici, samo oni lično imaju korist od toga, a to svi vidimo!! Dok država Srbija i Srbi nestaju pod njihovom vlašću, dotle su oni sve bogatiji i imućniji!!! Toliko je sve jasno i vidljivo da ni oni sami više ne kriju, nego javno iznose ko za koga radi! Ovo je i slepcu vidljivo i budali jasno! Samo Srbi, i dalje, ništa ne vide, i ništa im nije jasno!

  2. Saradnja sa stranim sluzbama je potrebna i neophodna; Problem je sto se to cini preko losih i problematicnih licnosti.Videli smo da su za DBA za saradnike angazovali uvek ljude koji su ponasanjem u ,,sukobu sa Zakonom ”
    Zato svet i ide ka sunovratu sto i povratne informacije i onih koji svojim pozicijama zele i rade za dobrobit drustva ; zbog ubacenog ,,svega i svacega ” u te sluzbe neminovni su nesagledive posledice vec vidljive -tek predstoje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *