Насловна / Свет / Америке / Доналд Трамп: Потребно је увести смртну казну за дилере дроге

Доналд Трамп: Потребно је увести смртну казну за дилере дроге

Амерички председник Доналд Трамп затражио је оштрије кажњавање дилера дроге, уз увођење смртне казне.

Трамп је представио свој план за борбу против зависности од опиоида у излагању у Манчестеру, у америчкој држави Њу Хемпшир, која је тешко погођена наркотицима, преноси ББЦ. Он је рекао да се мора кренути на дилере дрогом и да је све мимо тога „губљење времена“, што је изазвало аплауз.
Међу мерама председника САД је и борба против злоупотребе лекова издатих на рецепт. Трамп је такође указао на потребу да се пружи помоћ онима који се боре против зависности. Процењује се да је око 2,4 милиона Американаца зависно од наркотика, од хероина до лекова против болова који се издају на рецепт.

Амерички председник је борбу против зависности од опиоида зацртао као један од својих приоритета.

У САД је 2016. регистровано око 64.000 умрлих од предозирања, а велики број њих од опиоида. У ту категорију се убрајају и лекови који се преписују рецептом као што је оксиконтин и фентанил, као и хероин често повезан са синтетичким супстанцама. Почетком марта на састанку у Белој кући Трамп је рекао да земље које имају смртну казну за трговце дрогом, имају „много мање проблема с дрогом“ него САД.

Идеја о могућности увођења смртне казне за неке трговце дрогом далеко је од тога да је једногласно подржана међу америчким политичарима. Демократски сенатор из Масачуссетса Ед Марки је рекао да се криза са опиоидима неће решити затварањима и погубљењима, и заложио се за иницијативе у здравству које би могле да спасу животе.

У Трамповом плану се такође предвиђа да се смањи потражња за дрогом кроз образовање и борбу против прекомерног преписивања опасних лекова за смањење бола.

Бета, АП

Актуелно

Русија: Ставови Вашингтона не дозвољавају да се реализује договор Путина и Трампа

Ставови САД не дозвољавају да се реализују договори које су постигли председник САД Доналд Трамп …

Трампове присталице објавиле да почињу борбу против – америчког социјализма

* „Амерички социјализам“ је данас оно за шта би гласало 44 одсто Американаца у узрасту од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons