Доста је било: Кривичне пријаве због манипулације гласовима

Доста је било: Кривичне пријаве због манипулације гласовима

Покрет “Доста је било” саопштио је да припрема кривичне пријаве за фалсификате и манипулацију гласовима и указује да Александар Вучић “постизборним манипулацијама” покушава да “испегла” изборни пораз, “јер је освојио 27 мандата мање него 2014. године”.

Контрола изборног процеса и начина на који су утврђени резултати избора још траје, додаје се у саопштењу Покрета, “али продаци до којих смо дошли до сада указују на тоталну нелегитимност резултата”.

“Утврђивање неправилности је велики посао, ради се у немогућим условима, а наши контролори су и на малом узорку од око 50 бирачких места пронашли јако велики број неправилности”, наводи се у саопштењу Покрета.

“Имамо доказе о фалсификованим потписима на записницима, гласовима умрлих лица и фантомских станара и наш правни тим ће поднети кривичне пријаве за сваки од ових случајева”, најављује Покрет, који сматра скандалозном одлуку РИК-а да понови гласање на 13 бирачких места.

“Сматрамо да се иза ове одлуке крије намера Александра Вучића да прекроји изборну вољу бирача”, наводи Покрет и констатује да је нелегитимно усвајање великог броја непотписаних записника.

Покрет ће о свим уоченим и документованим тежим неправилностима детаљно обавестити јавност и поднети кривичне пријаве, додаје се у саопштењу и указује да је РИК прибегао невероватној манипулацији гласања.

Чињеница да четири дана после гласања “имамо хаотичну ситуацију, говори о намерама Александра Вучића да, без обзира на политичку дестабилизацију Србије, нелегалним средствима осигура апсолутну власт супротно вољи грађана”, закључује Покрет.

ФоНет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Саша Радуловић: Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну фазу! (видео)

Саша Радуловић: Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну фазу! (видео)

Аутор и водитељ Вук Росандић #СашаРадуловић #ДостаЈеБило Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну …

Довели фантомске ботове и Роме да гласају за Вучића: Народ у Меленцима против СНС-а! (видео)

Довели фантомске ботове и Роме да гласају за Вучића: Народ у Меленцима против СНС-а! (видео)

Дипломирани правник Марија Бошков је ексклузивно за Србин.инфо храбро обелоданила шта се дешавало током избора …

Један коментар

  1. Prvo bi trebalo da se rese krivicne prijave za lopovluk koji je Radulovic pravio u kriminalnim stecajevima, pa tek onda resavati one koje je on sada podneo! Lopov tuzi lopove, a drzava cuti. Ovo je tuzna slika naseg tuzilastva! Verovatno se tuzilastvo tako zove zato sto je tuzno!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *