Др Срећко Сладољев о забрањеном интервјуу; Нисам у опасности, вакцине у игли јесу

0
(0)

Београд – Он не производи пуке речи, фразе које се заборављају када утихне њихов звук. Не спушта се на ниво провокатора који траже жртвену “крв” да би њоме задојили свој его. Не љути се ни на кога, јер је дубоко уверен да иза свих лоших људских дела и намера стоји незнање.

Научник Имунолошког завода, изумитељ “паметних” лекова, доследни борац против корупције у здравству, гласноговорник љубави и “заштитар” истине, морална вертикала и ерудита, др Срећко Сладољев за “Вакцина ИНФО” говори о забрани његовог интервјуа на wеб порталу “Слободна Далмација”, одласку у Брисел, одговорном родитељству…

Како се десило да уредник интернетског издања “Слободна Далмација” није допустио да се Ваш интервју, који је недавно објављен на насловници штампаног издања (!), пребаци у електронски формат и тако постане доступан широј јавности?

Можда зато што Далмација није до краја слободна? Шалим се, сматрао је чланак незнанственим. Тражио је доказе да Амиши нису погођени аутизмом као остали Американци.

Да ли сте га разуверили?

Очито нисам макар сам му прослиједио референце из којих је видљиво да је аутизам код “обичних” американаца 500% већи него у Амиша. Амиши су хетерогена популација гледе цијепљења. Само 20% се уопће не цијепи, а њих 80% се цијепи али битно мање. Експоненцијално повећање цијепљења у Америци од 4 дозе 1940. г. до данашњих 74 (!), аутизам прати попут “сјене”! У знаности је експериментална разлика од 20% већ значајна и омогућава извођење закључака. Статистичку разлику од 500%, искрено. никада нисам ни видио, али свеједно нитко не изводи никакве закључке! Исти уредник је, парадоксално, недавно у интернетском издању пустио чланак у којем је “еx катедра” одбачена повезаност цјепива и аутизма! Иако притом нису наведене никакве референце, уредник је то сматрао веома знанственим.

Јесу ли онда ти “пролазни” упосленици НЕслободних интернет медија, који уз лекаре и законописце доводе родитеље у заблуду једностраном “знанственом” причом о безбедним вакцинама – саучесници у злочину страдања све већег броја деце од последица вакцинације?

И иза лоших намјера и лоших дјела увијек стоји незнање. Сви смо ми „дјеца Божја“.

Ускоро путујете у Брисел. Учествоваћете у отвореној дебати на тему “Разбијање табуа о безбедним вакцинама”. Ко су остали учесници дискусије, шта ће бити у фокусу Вашег получасовног излагања?

 

Има нас више. Уз др Wакефилда, пионира разоткривања опасности од цјепива, радује ме сусрет с вирологом Луцом Монтагниером који је с Харалдом зур Хаусеном, кога спомињем у чланку, добио Нобелеову награду за медицину 2008. г. У фокусу мога излагања бити ће вакцинални вектори, два тешка техничка превида, непотребне протезе придружене стјецању имунитета умјетним путем која су по мојем дубоком увјерењу главни кривци скретања имунолошког одговора у кривом смјеру. Због појачивача и игле, цјепива не могу успјети као једноставна, учинковита и нешкодљива метода здравствене превенције.

Очекујете ли да ће се након овог ексклузивног догађаја у Бриселу и повезивања часних људи из струке и науке, коначно покренути питање укидања обавезности из вакциналне политике словенских земаља и уопште мењати законодавна клима у државама које прописују мандаторну вакцинацију?

Неће. Концепт цјепива у игли мора бити срушен опћенито као медицински поступак да би у споменутим земљама престао терор „владавине закона и права“, а заправо, владавине сљепила.

Да ли научним доказима које ћете обелоданити под кровом ЕУ парламента (чиме директно гурате прст у око “Биг пхарми”), доводите себе у већу опасност од оне у којој сте били 2009. године као “звиждач”?

Атрибуција “научно” често се користити као аргументација против “здраве памети”. Да ли “научно” требамо доказати да киша пада или сунце грије да бисмо “знали” да је то тако?

Крајем 19. стољећа за потребе медицинске терапије уведене су електро и магнетотерапија. Биле су дјелотворне опажањем и по “здравој памети”. Забранили су их јер су “ненаучне”! Данас су незамјењиве! И киропрактика је била забрањена јер је “ненаучна”. Спор се водио 70 година, а данас је препоручени медицински третман. С друге стране, лоботомија и електрошокови донедавно су били “јако јако научни”. Данас се о њима снимају хорори! Упућеним, савјесним и стога забринутим родитељима, у прилично јасној ситуацији шкодљивости стјецања имунитета иглом, сервира се “научност” да би протурјечила њиховој здравој памети.

У Парламенту нећу “обелоданити научне доказе” него ћу из “бјелоданих доказа” свједочити да нас још има који смо при здравој памети и савјести. Подсјетити ћу вас на нека од навећих постигнућа биознаности. За откриће структуре гена (ДНК), Wатсон и Цриек нису се превише “научно” нарадили. Пијуцкали су каве и размишљали. Други су одрадили посао, али резултате нису знали објаснити. Добили су Нобелову награду за “здраву памет”, а не за “црначки” рад. Францис Цриек је касније открио и тзв. “централну догму”, биокемисјски пут којим се генска информација материјализира у генске продукте. До “открића” је дошао по “здравој памети”, а онда га је и “научно” доказао.

Што се тиче цјепива и цијепљења иглом све је бјелодано. Треба само мало “здраве памети” и храбрости за њу! Није проблем што је ту “научно”, а што “ненаучно”. Проблем је што ту има превише долара.

Не доводим себе у опасност. У опасности су цјепива у игли.

Мислите ли да ће покушати да спрече одржавање ове дебате у Бриселу на коју путујете 9. фебруара са др Лидијом Гајски? Да ли добијате неке претње?

То и покушавају. Не мислим већ поуздано знам. Али то им није баш паметно. Само ће додатно сензибилизирати, збити и покренути родитеље.

На крају, из угла троструког оца, какво је Ваше мишљење о родитељима који упркос законској присили и притисцима педијатара одбијају вакцинацију, сматрајући да ће њиховој деци више наудити саме вакцине од потенцијалних “болести” од којих, наводно, треба да их заштите?

Уз потпуну забрану цијепљења иглом, на дебати у Европском парламенту, закључно ћу најавити службени приједлог двију хрватских академија знаности и умјетности Нобеловом комитету да се удругама попут ваше, које широм свијета окупљају родитеље који унаточ присили и притисцима не допуштају цијепљење дјеце, додели Нобелова награда за медицину. Родитељи је заслужују, а не медицинска заједница! Тиме би ова награда повратила вјеродостојност коју је изгубила због лоших одлука у недавној прошлости. Подржавам савијесне родитеље, разумијем њихову забринутост за шкодљивост цијепива, дубоко сам с њима.

Драгана Баша / http://vakcinainfo.org/

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трампу у коверти послат јак отров рицин, али није стигао до њега

5 (1) НН-пошиљалац послао је Доналду Трампу пакет са јаким отровом рицином. Пакет послат поштом …

Министарство здравља: Србија купује вакцину против короне од СЗО и фондације Била Гејтса

5 (8) Србија приводи крају преговоре са међународним програмом COVAX о приступу вакцини против вируса …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend