Насловна / Србија / Хроника / Драгослав Космајац ослобођен свих оптужби (видео)

Драгослав Космајац ослобођен свих оптужби (видео)

Судско веће Вишег суда у Београду било је једногласно – услед недостатка доказа – Драгослав Космајац, као и двојица геодета оптужена са њим, првостепеном пресудом ослобађају се оптужби.

Космајац је оптужен да је подстрекивао двојицу геодета на злоупотребу службеног положаја, који су, према наводима оптужнице, уписали њега као власника парцеле од 7,5 ари у Малом Мокром Лугу чиме је, како је наведено, држава оштећена за око 95.000 евра.

У својој одбрани, Космајац је тврдио да није крив и да је земљиште легално купио.

До преокрета на суђењу дошло је након саслушања вештака који су потврдили да земља за коју се терети Космајац никада није била у власништву државе.

Космајац је пресуду саслушао у присуству адвоката, чланова породице и телохранитеља, а новинарима који су покушали да га зауставе, у пролазу је рекао да нема коментар на пресуду.

Бранилац Драгослава Космајца очекује да, уколико Тужилаштво уложи жалбу, и другостепена пресуда буде ослобађајућа.

„Поражавајуће је што смо дошли у фазу да се пресуђује без и једног доказа за ове четири године, охрабрујуће је то што постоји суд као последња брана, потпуно неоснован прогон без и једног доказа за четири године“, изјавио јењегов бранилац Ђорђе Симић.

Подсетимо, Космајац је јавности постао познат након што га је тада премијер Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре 2014. године, означио као највећег нарко-боса.

„Сви се плаше име да му изговоре, да ли сте видели да се никада у новинама није појавио. Ја кажем ударите на Космајца“, рекао је Вучић тада.

У новембру 2014. Космајац је ухапшен, али због утаје пореза.

Из вишемесечног притвора је изашао након што је платио јемство од 200.000 евра – пуштен је да се брани са слободе, док му је суд запленио имовину.

Наставио је да живи у породичној кући и да сваког месеца за то држави плаћа кирију од око две хиљаде евра.

Пошто је ослобођен оптужби, осим имовине, Космајцу би требало да буду враћене и све кирије.

За последње 3,5 године против Космајца је поднето пет кривичних пријава и две оптужнице, у свим предметима је ослобођен, иако од стране извршне власти означен као један од највећих наркодилера, никада није хапшен због дроге, нити му се због тога судило.

Јелена Зорић, Н1

Актуелно

КО ОВО ПЛАЋА? Потрошено пола милиона евра на СНС сутобусе!

Велика полемика се дигла у српској јавности након што је преко 1200 аутобуса из разних …

Заболе нас баш за Вучићем и изборима које он расписује! МАРШ!!!

Председник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић близу је одлуке да Србија на пролеће иде …

2 Коментара

  1. Па господине преседниче ево вам прилике за оставку. Пустише Космајца те ваше судије. Не осудише га ни прекршајно!…… Ви сте пенили, прозивали нас да се правимо блесави, да си знају ко је највећи нарко дилер….
    Ја признајем да нисам ни чула била , али када ви кажете онда…
    И Шта је даље чинити??? Пошто је Космајац ослобођен???

    • Kao i obicno, platicemo mu odstetu – svega nekoliko stotina hiljada evrica, za vreme provedeno u pritvoru, materijalnu i nematerijalnu stetu, stres, naruseno zdravlje, narusavanje ugleda i dostojanstva… A Veliki vodja ce uknjiziti jos jednu pobedu od, recimo, 9:0 i dokazati ispravnost svoje politike na planu borbe protiv kriminala i ……
      A siroke narodne mase gutaju durdubak k’o somovi i glasaju, glasaju…. za Prevelikog vodju i svetlu buducnost Srbije!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons