ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ НЕСТОРОВИЋА: Фајзер и Модерна вакцине изазивају мутацију гена, немојте да их узимате!

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ НЕСТОРОВИЋА: Фајзер и Модерна вакцине изазивају мутацију гена, немојте да их узимате!

Kако објашњава доктор Бранимир Несторовић један од наших највећих експерата у области медицине, постоји много непознаница везаних за вакцине.

– Ја не бих примио вакцине против коронавируса које су произвели “Фајзер” и “Модерна”. Те две вакцине, за разлику од других, мењају генску структуру – поручује доктор Бранимир Несторовић, доскорашњи члан кризног штаба и човек који је својим понекад контроверзним изјавама поделио српску јавност.

Kако објашњава Несторовић, има много непознаница везаних за вакцине.

– Поштено говорећи, прво се поставља питање ко да се вакцинише. Не знамо колико људи је прележало, они коју су прележали, зашто би се вакцинисали. Ми знамо да је имунитет тих који су прележали изузетно добар, не знам зашто се прича та прича као не знамо колики је имунитет. Знамо да они који су прележали САРС 2003. и даље имају имунитет, значи 17 година након тога. Овај вирус је исти тип, према томе, имунитет је одличан – наводи доктор.

ВРАЋАЊЕ У НОРМАЛУ

Друга ствар је, каже, којом вакцином се вакцинисати јер има четири типа.

– То је најважније питање у свету, али је мало постало и политичко питање, а то се везује за повратак у нормалу. Kао, кад се будемо вакцинисали, вратићемо се у нормалност. Ја нешто нисам убеђен у то, то је огромна количина вакцина, огроман број људи. Имате четири типа вакцина. Највише контроверзе изазивају “Модернина” и “Фајзерова”, такозване информационе РНK вакцине.

Где се даје информациони РНK, чија је идеја да, у ствари, практично, у нашем геному изазове стварање једног практично новог гена који ће носити отпорност према вирусу. Само ове две вакцине мењају генску структуру – објашњава Несторовић.

Доктор је потом додатно појаснио свој став.

– Ја не бих примио те две вакцине. Јуче сам читао ону препоруку пошто је Велика Британија кренула у вакцинацију, одмах су први дан имали два тешка анафилатичка шока код медицинских сестара и тамо пише један део који је мене запрепастио.

-Има 10 страна упутстава за лекаре који дају вакцину и тамо пише да се не зна ефекат на фертилитет, на плодност и на плод зато што нису завршене студије на животињама, на мишевима, а дајеш људима. То ми изазива неки непријатан осећај.

О вакцинама је у петак говорила и Марија Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије (ИНЕП). Она је објаснила да су једино кинеске произведене на класичан начин.

– Постоји неколико кинеских вакцина произведених на класичан начин, са умртвљеним вирусом, док су остале вакцине базиране на РНK вирусу. Србија ће узети доступне вакцине, а немам ништа против да то буду и кинеске. Они су тестирали велики број људи у трећој клиничкој фази, можда не треба експериментисати са новим вакцинама на новом вирусу – рекла је Гњатовићева оно што иде у прилог кинеској вакцини.

Извор: Неwсwире.рс/Ало/Република

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Водећи руски стручњак: Природни имунитет много боље штити човека од короне, него вакцина

Водећи руски стручњак: Природни имунитет много боље штити човека од короне, него вакцина

Имунитет човека након прележане инфекције ковид 19 јачи је и боље штити од потенцијалне нове …

Окинава обуставила употребу Модернине вакцине због контаминације страним телима

Окинава обуставила употребу Модернине вакцине због контаминације страним телима

Јапанска префектура Окинава обуставила је у недељу употребу вакцине Модерне против ковида-19 након што је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *