Дупло повећана куповина на рате

0
(0)

Београд — Вредност промета куповином на рате без камата платним картицама Банке Интеза у Србији у прошлој години је повећан за 50 одсто.

Како је објавио директор Сектора за платне картице Интезе Милош Недељковић, у 2012. је забележено повећање куповања на рате без камата за више од 9,8 милиона евра и додао да се тај начин куповине последњих година стално повећава.

У Србији је, како је речено, издато укупно око шест милиона картица, приближно колико и у Мадјарској, Ццешкој и Словачкој и више него у Макединији, БиХ и Црној Гори, а далеко мање него у Хрватској и Словенији. 

У укупном броју издатих карица у Србији Банка Интеза учествује са 1,26 милиона, рекао је Недељковић, и истакао да је та банка водећа на српском тржишту по броју издатих картица. 

Он је навео да је у прошлој години укупан промет остварен корошћењем Интезиних платних картица увећан за 17,8 одсто и да је достигао 1,22 милијарде евра, односно 24,4 одсто од укупног промета у Србији обављеног плаћањем картицама. 

Недељковић је рекао да се у Србији број трансакција преко интернета плаћених кредитним картицама сваке године повећава у просеку за 30 одсто, што, како је истакао, демантује да градјани Србије избегавају тај начин куповине робе и услуга. 

Подсећајући да је Интеза једина банка у Србији која већ пет година домаћим трговцима омогућава продају робе и услуга, Недељковић је рекао да ту могућност користи преко 120 трговаца.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend