Лопови на власти „одували“ 600 милиона евра народних пара

0
(0)

Београд — Држава је потрошила 600 милиона евра новца пореских обвезника на санацију Агробанке и Развојне банке Војводине, објавио је недељник НИН у новом броју.

Војводина и Србија емитовале су обвезнице од око 60 милиона евра како би надокнадиле оно што недостаје у активи угашене Развојне банке.

Од тога, око 12 милиона евра је новац пореских обвезника целе Србије, а преосталих нешто мање од 50 платиће порески обвезници покрајине, у складу са власништвом у недавно угашеној банци.

„Решење које је примењено на Нову Агробанку и РБВ не значи да ће се на исти начин решавати проблем, уколико се јави у некој другој проблематичној банци, јер ће се убудуће држава водити принципима одрживости решења и минимума трошка за пореске обвезнике“, рекао је за НИН саветник за банкарски систем министра финансија и привреде Бранко Поповић. 

Поповић је додао да би Развојна банка највероватније била ликвидирана да Влада Војводине није пристала да плати највећи део трошка санације. 

Он најављује докапитализацију Поштанске штедионице у наредних годину дана као инвестицију државе у добру и профитабилну банку, а не искључује ни могућност стратешког партнерства са ЕБРД или неком другом међународном институцијом.

 

Танјуг

 

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (900) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

2 Коментара

  1. Zasto niste uhapsili glavne odgovorne,nego samo izlapele

  2. Zasto niste uhapsili glavne odgovorne,nego samo izlapele

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend