Драгослав Огњановић Фото: Медија центар

Две године од убиства адвоката Мише Огњановића нису откривени ни налогодавци, ни починиоци

0
(0)

Од убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића данас се навршава две године, а налогодавци и учиниоци тога злочина нису откривени, подсетила је Адвокатска комора Србије (АKС), уз оцену да решавање тог случаја представља својеврсни тест за надлежне органе и државу.

„АKС изражава незадовољство и забринутост услед чињенице да у протекле две године полиција и тужилаштво нису успели да прибаве доказе на основу којих би могли да процесуирају налогодавце и учиниоце овог убиства. Овакво стање ствари није добра порука адвокатури и нашим грађанима, јер решавање овог случаја представља својеврсни тест за надлежне органе и државу у целини“, саопштено је из коморе.

Адвокати су поручили да би успех у борби државе са организованом криминалом био најбоља порука грађанима да систем функционише и додали да ће истрајати у својим напорима да се одговорни за овај злочин пронађу и казне јер је „убиство Огњановића постало парадигма напада на адвокате и на најдрастичнији начин показало у каквим околностима адвокати у Србији обављају своју професионалну делатност“.

У саопштењу је наведено да је адвокатура показала велико стрпљење очекујући резултате у истрази коју спроводи Тужилаштво за организовани криминал, али убрзо ће се поставити питање стварне воље, способности и спремности надлежних органа да разреши овај случај.

„Уколико дође до таквог закључка, адвокатура ће поставити питање одговорности надлежних“, наведено је у саопштењу.

Подсетимо, у пуцњави на Новом Београду 28. јула 2018. године убијен је познати београдски адвокат Драгослав Миша Огњановић, док је његов син рањен у руку.

Одмах након пуцњаве, полиција је почела потеру за нападачима, а проглашена је била и акција „Вихор“ током које су се заустављали и претресале сва сумњива возила и пролазници.

Овај случај од Вишег јавног тужилаштва, неколико дана након убиства преузело је Тужилаштво за организовани криминал. Kако је тада саопштио председник Адвокатске коморе Београд Југослав Тинтор у истрагу је укључена и Безбедносно информативна агенција.

Драгослав Миша Огњановић био је познати београдски адвокат који је био у тиму одбране некадашњег председника Југославије Слободана Милошевића, Луке Бојовића и Ђорђа Прелића једног од оптужених за убиство француског навијача Бриса Татона.

Бранио је и Данијела Kорбета, америчког специјалца, некадашњег припаднику елитне јединице за когу су медији писали да је припремао ликвидацију познатог политичара, а коме се у Србији судило за ношење нелегалног пиштоља.

Одмах након убиства у јавности се се чуле спекулације да су адвоката Мишу Огњановића пре убиства пратиле безбедносне службе. Ове информације до данас нису ни потврђене ни демантоване, а никада нису стигли ни одговори на питање које је тада упутила Адвокатска комора Београд коју предводи адвокат Владимир Гајић.

Извор: Бета, Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због нејасних околности „самоубиства“ тужилаштво тражило: Тело бака Цоке послато на обдукцију

5 (10) Више тужилаштво у Београду наложило је обдукцију тела Стојанке Стојановић познатије као „бака …

УБИЛА СЕ БАКА ЦОКА: Старица (72) која је изрешетала инвеститора, пронађена са ножем у грудима

3.7 (6) СТОЈАНКА Стојановић (72), у јавности позната као бака Цока, пронађена је данас мртва …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend