Двери: Нема услова за поштене изборе у Србији јер нема слободе медија

0
(0)

Позивамо Александра Вучића да после четири године коначно изађе на ТВ дуел. Оцењујемо да у овом тренутку нема услова за фер и поштене изборе у Србији, пре свега зато што нема слободе медија.

Председништво Српског покрета Двери оценило је данас да у овом тренутку нема услова за фер и поштене изборе у Србији, пре свега зато што нема слободе медија. Председништво Двери је позвало премијера у оставци Александра Вучића да омогући слободне изборе и после четири године коначно једном изађе на ТВ дуел.

Такође, позивамо опозицију да се удружи око борбе за равноправне изборне услове за све. Најважнији циљ око кога опозиција треба да се сабере и притисне власт јесте ослобођење медија, јер без слободних медија нема слободних избора. Ово се посебно односи на велике телевизије са националном фреквенцијом која је јавно добро. Националну фреквенцију треба одузети свим телевизијама које не омогућавају равноправан медијски третман свих учесника на изборима. Ово је посебно карактеристично за РТС, јавни медијски сервис који тражи од грађана да плаћају претплату, а на коме већ годинама нема озбиљних политичких емисија и јавних дебата на којима би дошло до сучељавања ставова власти и опозиције.

За и против ЕУ, Русија као геополитичка алтернатива, уставност тзв. Бриселских споразума, државне субвенције за стране или домаће фирме, решавање проблема беле куге – само су неке од тема око којих треба да се изјасне сви учесници на изборима. Тражимо од РТС-а да одмах покрене полемичке емисије на ове теме и омогући грађанима Србије да чују различите политичке погледе.

На данашњој седници Председништва Двери оценили смо да су ванредни републички избори добро дошли ради смене актуелне власти која Србију води погубним путем у ЕУ по сваку националну цену. Ово је посебно карактеристично у сфери економије где су укинуте све царине на увоз робе из ЕУ и тако уништена домаћа производња. Ово се односи и на катастрофалну породичну политику ове Владе која и не примећује да годишње губимо 35.000 грађана Србије, колико више умре него што се роди. Ова власт ништа не чини да заустави одлив становништва из земље, посебно младих и најобразованијих.

Актуелна власт уништава село и пољопривреду, распродаје преостала природна и привредна богатства, а продаја пољопривредног земљишта странцима представља тоталну пропаст за Србију. Наступајући избори доносе важну политичку вест: и ЕУ, и НАТО, и ММФ, и Светска банка – имају алтернативу у Европи нација и стратешкој сарадњи са Русијом, као и економском и социјалном патриотизму који подразумевају улагање искључиво у домаће банкарство, домаћу привреду и пољопривреду, као и социјалну солидарност са презадуженим породицама и сиромашнима.

Ту нову политику, која се разликује и од СНС и од ДС, доносе Двери и заједнички патриотски блок ДВЕРИ-ДСС.

Сигурни смо да ће бирачи препознати једину политичку новост на српској политичкој сцени и подржати политичке промене и смену генерација коју Двери доносе.

Двери

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Македонији отворена биралишта

0 (0) СКОПЉЕ – У Северној Македонији данас се одржавају 10. парламентарни избори од осамостаљења те …

Добрило Дедеић: Зашто било ко нормалан, ако стварно јесте против Ђукановића, излази на већ унапријед намјештене изборе (видео)

5 (1) Предсједник Српске листе Добрило Дедеић саопштио је данас да ко год свјесно излази …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *