Двери: Сулејман Угљанин разбија државу Србију – зашто је још на слободи?
Beograd, 8. juna 2016.-Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vucic (L) sastao se danas sa predstavnicima liste "SDA Sandzaka - dr Sulejman Ugljanin".Vucic razgovara sa Sulejmanom Ugljaninom (D) i njegovim saradnicima. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Двери: Сулејман Угљанин разбија државу Србију – зашто је још на слободи?

0
(0)

ИЗЈАВА „Ми као мали народ национално свестан, политички зрео и добро организован хоћемо да тражимо начин како да решимо статус Санџака и Бошњака”, довољан је доказ да Сулејман Угљанин отворено ради на разбијању државе и да је његово деловање противуставно, јер да није тако – он би као председник савета једне националне мањине тражио решење статуса свог народа а не дела територије Републике Србије.

Додуше, ни за решавањем статуса Бошњака у Србији нема никакве потребе јер они имају сва права као и већински народ и то права већа него било која национална мањина било где у свету.

Постављамо питање властима: како председник једног таквог органа сме да отворено ради на отцепљењу дела територије наше државе а да не буде процесуиран?

Такође, постављамо питање властима: да ли савети националних мањина имају мандат да се баве територијалним интегритетом Републике Србије и зашто Угљанин још није ухапшен?

Угљанин је изгледа заборавио да се само пре 20-ак дана повукао са места председника своје партије па мисли да сепаратистичко деловање може да настави кроз вођење националног савета.

Подршка Угљанину из БНВ најбоље показује да оно 1993. године и није формирано да се бави питањима свог народа него питањима територијалног разграничења делова СФРЈ.

Више пута смо понудили решење за овај проблем и понављамо га: под хитно БНВ прогласити забрањеном организацијом и одмах расписати изборе за Национални савет Бошњака као што га имају остале националне мањине. У случају да Сулејман Угљанин настави да као политичар ради на разбијању тероторијалне целовитости Републике Србије одмах га привести познанију права.

Док се у Србији преко CMC сакупља новац за болесну децу и државни буџет пуни тешком муком, у исто време о трошку грађана Србије финансира се сепаратизам против сопствене земље.

Јако је индикативно да један Вучићев коалициони партнер, Муамер Зукорлић, пружа подршку Угљаниновом сецесионизму, а да у исто време други Вучићев коалициони партнер, Расим Љајић, предлаже признавање независног Космета све до столице у УН а да притом Вучић и СНС громогласно ћуте.

Садашњу шизофрену ситуацију у Србији можда најбоље одсликава питање г. Конузина: „Има ли овде Срба?”.

(саопштење ОО Српског покрета Двери у Пријепољу)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због претњи Александру Вучићу на Твитеру београђанин Драган Милошев добио 11 месеци затвора

Због претњи Александру Вучићу на Твитеру београђанин Драган Милошев добио 11 месеци затвора

3.3 (7) Београђанин Драган Милошев осуђен је у среду првостепено у Вишем суду на шест …

Лидер грчке Златне зоре Никос Михалолиакос осуђен на 13 година затвора

Лидер грчке Златне зоре Никос Михалолиакос осуђен на 13 година затвора

5 (2) * Суд у Атини осудио још шест функционера партије уз образложење да су …

Један коментар

  1. Види ти горе на слици, састале се балијетине и нам кроје судбину.
    Е Србине, видиш ли ово, дижи се, преци те зову у бој до слободе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend