fbpx
Beograd, 8. juna 2016.-Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vucic (L) sastao se danas sa predstavnicima liste "SDA Sandzaka - dr Sulejman Ugljanin".Vucic razgovara sa Sulejmanom Ugljaninom (D) i njegovim saradnicima. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Двери: Сулејман Угљанин разбија државу Србију – зашто је још на слободи?

0
(0)

ИЗЈАВА „Ми као мали народ национално свестан, политички зрео и добро организован хоћемо да тражимо начин како да решимо статус Санџака и Бошњака”, довољан је доказ да Сулејман Угљанин отворено ради на разбијању државе и да је његово деловање противуставно, јер да није тако – он би као председник савета једне националне мањине тражио решење статуса свог народа а не дела територије Републике Србије.

Додуше, ни за решавањем статуса Бошњака у Србији нема никакве потребе јер они имају сва права као и већински народ и то права већа него било која национална мањина било где у свету.

Постављамо питање властима: како председник једног таквог органа сме да отворено ради на отцепљењу дела територије наше државе а да не буде процесуиран?

Такође, постављамо питање властима: да ли савети националних мањина имају мандат да се баве територијалним интегритетом Републике Србије и зашто Угљанин још није ухапшен?

Угљанин је изгледа заборавио да се само пре 20-ак дана повукао са места председника своје партије па мисли да сепаратистичко деловање може да настави кроз вођење националног савета.

Подршка Угљанину из БНВ најбоље показује да оно 1993. године и није формирано да се бави питањима свог народа него питањима територијалног разграничења делова СФРЈ.

Више пута смо понудили решење за овај проблем и понављамо га: под хитно БНВ прогласити забрањеном организацијом и одмах расписати изборе за Национални савет Бошњака као што га имају остале националне мањине. У случају да Сулејман Угљанин настави да као политичар ради на разбијању тероторијалне целовитости Републике Србије одмах га привести познанију права.

Док се у Србији преко CMC сакупља новац за болесну децу и државни буџет пуни тешком муком, у исто време о трошку грађана Србије финансира се сепаратизам против сопствене земље.

Јако је индикативно да један Вучићев коалициони партнер, Муамер Зукорлић, пружа подршку Угљаниновом сецесионизму, а да у исто време други Вучићев коалициони партнер, Расим Љајић, предлаже признавање независног Космета све до столице у УН а да притом Вучић и СНС громогласно ћуте.

Садашњу шизофрену ситуацију у Србији можда најбоље одсликава питање г. Конузина: „Има ли овде Срба?”.

(саопштење ОО Српског покрета Двери у Пријепољу)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шпанија забранила трајна отпуштања радника

5 (1) Шпанска влада забранила је послодавцима трајна отпуштања радника док траје ванредно стање због …

Западни Балкан још на чекању: ЕУ изузела Швајцарску и Норвешку од забране извоза медицинских средстава

0 (0) Европски комесар за трговину објавио је у данашњем саопштењу, с обзиром на ситуацију …

Један коментар

  1. Види ти горе на слици, састале се балијетине и нам кроје судбину.
    Е Србине, видиш ли ово, дижи се, преци те зову у бој до слободе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *