Двери: Вучић најавом изборне крађе преузима одговорност за дестабилизацију земље

0
(0)

Напредњаци траже од чланова РИК-а, који су правници по струци, да статистичким прорачунима и прихватањем и одбацивањем одређених бирачких места, прекроје изборну вољу грађана и да гурну Двери-ДСС испод цензуса. Таквом постизборном преваром Вучић би повећао број посланичких мандата својој странци

Уколико се то не деси, уколико РИК прекроји изборну вољу грађана Србије и покуша да гурне нашу листу испод цензуса да би те мандате преузео СНС, Двери-ДСС ће позвати на протесте не само наше гласаче, већ све људе који сматрају да се воља грађана мора поштовати

СРПСКИ покрет Двери упутио је отворено писмо грађанима Србије и Републичкој изборној комисији.

Поштовани грађани Србије,
Поштовани чланови РИК-а,

Године 2012. године било је изборне крађе. Двери су тада прве реаговале на изборну крађу, а касније су се тој борби придружили и Томислав Николић и Александар Вучић. На том таласу народног незадовољства касније су добили прилику да промене бившу власт. Та изборна крађа није добила свој правни епилог, иако су се и Вучић и Николић заложили да ће се све изборне нерегуларности истражити.

Двери су, нажалост по друштвено-политичку ситуацију у Србији, силом прилика постале експерт у откривању изборних превара. Зато смо и сада устали у одбрану поштовања изборне воље грађана.

Вучић је на последњим изборима добио огроман број гласова у, за нас и друге учеснике избора, неравноправним медијским условима. Ипак, незадовољан са освојеним мандатима, он покушава да одређене листе гурне испод цензуса како би се ти мандати прелили њему.

Коалиција Двери-ДСС је на овим изборима, сходно демократској вољи грађана Србије, добила прилику да има своје представнике у Народној скупштини.

Притисак Александра Вучића на РИК је очигледан. Напредњаци траже од чланова РИК-а, који су правници по струци, да статистичким прорачунима и прихватањем и одбацивањем одређених бирачких места, прекроје изборну вољу грађана и да гурну Двери-ДСС испод цензуса. Таквом постизборном преваром Вучић би повећао број посланичких мандата својој странци.

Дакле, неће се узети у обзир гласови народа, већ ће се у обзир узети већинска одлука РИК-а којом господари Вучић.

По свим пристиглим подацима, а које ћемо ми свакако проверити, Двери-ДСС имају довољан број гласова за улазак у Народну скупштину.

Молимо све чланове РИК-а да се не играју са изборном вољом грађана, да се одупру притисцима владајућих структура у Србији и да признају изборне резултате.

Подсећамо и председника РИК-а, који је члан СНС-а, да поступи по праву и правди, и да призна изборну вољу грађана Србије.

Уколико се то не деси, уколико РИК прекроји изборну вољу грађана Србије и покуша да гурне нашу листу испод цензуса да би те мандате преузео СНС, Двери-ДСС ће позвати на протесте не само наше гласаче, већ све људе који сматрају да се воља грађана мора поштовати.

Понављамо, ми се овде не боримо за изборни цензус листе Двери-ДСС, већ се боримо за демократију, за поштовање изборне воље грађана Србије.

Главна жртва такве изборне крађе не би били интереси коалиције Двери-ДСС, већ бирачка воља грађана Србије.

Зато позивамо све који су против прекрајања изборне воље грађана, којима је стало да Србија буде демократска земља, који захтевају да се поштује глас народа, да се придруже у борби против лажи, прекрајања изборних резултата и намештаљки.

Упозоравамо Александра Вучића да најавом изборне крађе преузима одговорност за дестабилизацију земље.

Уколико хоћемо да Србија буде демократска и цивилизована земља, морамо одбранити изборну вољу грађана Србије!

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

2 Коментара

  1. Nisam glasao za DSS-Dveri, ali rado ću da prisustvujem protestu!

  2. Еее, Двери како сте злоупотребили свој назив а издали сте Православље. Још хоћете нешто на силу баш сте Хришћани али Бог је издад свих нас.“ Земаљско је за малена царство…“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend