fbpx
Насловна / Србија / Ех, да смо 1999. могли да се обасјамо заставом НАТО-а…
Ех, да смо 1999. могли да се обасјамо заставом НАТО-а... 1

Ех, да смо 1999. могли да се обасјамо заставом НАТО-а…

Тероризам у Белгији. 2016. Београд у бојама белгијске заставе. Систематски тероризам у Африци. С краја 19. и почетком 20. века белгијски краљ Леополд ИИ узроковао смрт око 10 милиона (!!!) становника Конга. Нема мостова да светле у заставама Конга. Тероризам на Балкану – удружени злочиначки подухват земаља Запада (да, да, и Белгије) против Савезне Републике Југославије. 1999. И све нешто мислим – да смо тада, као и сада, показали приврженост западњачким пријатељима, да смо тада обасјали Скупштину и мостове заставом НАТО-а, можда нас западњачки пријатељи не би бомбардовали… Ипак су они демократе и диљем планете ту демократију шире, не убијући људе, него правећи обичну колатералну штету… Колатерална штета је ОК, шта то и значи, то су две неке речи.

Мислим да није лепо да нас нико не пита да ли је у реду да обасјамо главни град Србије заставом Белгије. То што су злочинци посејали смрт међу недужним људима у Бриселу, то је за велико жаљење и то је тероризам против којег сви морамо да се боримо. Али, не желим да у моје име, у мом главном граду, светли застава земље народа који је одговоран за смрт 10 милиона људи и који је убијао и мој народ под плаштом демократије. Рећи ћете – није крив народ, него њихов тадашњи краљ? Ма није него – као што у Хагу суде појединцима, а не целом српском народу…

Чудите се терористима из Белгије? Што, па бар су Белгијанци масакрирали читав народ

Шта, нису криви ти Белгијанци ни за 1999? Није нас бомбардовао народ, него само пилоти? Па из ког су они народа? Не можемо, људи, тек тако заборављати. Готово је извесно да мало ко овде зна за тих 10 милиона мучених, искасапљених, изгладнелих и поубијаних становника Конга. Ипак се више нас сећа НАТО бомбардовања. Али, као да смо и њега заборавили. Докле да одајемо почаст онима које убијају нас и друге који нису присталице западњачке демократије? Ако будемо живели по њиховим вредностима и како они кажу – онда смо сигурни од бомби. Е, супер. Не, довољно је изразити саучешће и ући у заједничку борбу против тероризма – али претерано је обасјавати свој град заставом једне од НАТО земаља.

Људски је грешити, божански је праштати – ја нисам бог, нити имам претензија, и стварно не могу да праштам 1999. годину. И савезничка бомбардовања Београда на Васкрс 1944. Ми имамо једног бога – Александра Вучића – он може да прашта западним пријатељима, то и ради, и ето, од нас Срба је довољно. Али људи, убише нам Београд ти пријатељи толико пута, а ми – удри, па заставу Белгије на Скупштину Београда, Палату Албанија, Мост на Ади… Па је л’ смо ми мало чудни?

В. Јовановић – Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Осуђена бивша премијерка Тајланда постала српска држављанка 11

Осуђена бивша премијерка Тајланда постала српска држављанка

Влада је на седници 27. јуна ове године донела решење о пријему у држављанство Републике …

Kо све има српски пасош - терориста Фатаха, осуђена бивша премијерка Тајланда, сарадница Блера... 12

Kо све има српски пасош – терориста Фатаха, осуђена бивша премијерка Тајланда, сарадница Блера…

Влада Србије све више додељује пасоше страним држављанима, а само ове године додељено је 10 …

2 Коментара

  1. Primitivizam na nivou….

  2. Побјешњели Максо

    A ko има право да постави овакво осветљење? Ко је дао одобрење за ово и оно на палати Албанији?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *