ЕПС одржао промоцију књиге у Белом двору и тако Карађорђевићима опростио 5.000 евра дуга за струју?!

0
(0)

ЕПС од Карађорђевића није наплатио дуг за струју, већ је 24. маја 2011. у Белом двору, у присуству тадашњег премијера Мирка Цветковића, организовао промоцију „Беле књиге”, о резултатима и плановима пословања овог предузећа.

На тај начин је преполовљен тадашњи дуг који је вредео 10.000 евра. ЕПС и Двор су се договорили да представљање књиге у овом комплексу кошта 5.000 евра па им је за толико умањен рачун за струју, каже за „Политику” један од бивших директора ЕПС-а.

ЕПС није био једини који је Карађорђевићима помагао на овај начин, каже он, и додаје да је за разлику од актуелне владе, када премијер Александар Вучић осуђује неплаћање рачуна, раније тражено од ЕПС-а да се Карађорђевићима струја не искључује. Дугови за струју породице Карађорђевић нарасли су на 70.000 евра зато што није био интерес државе да се здање у коме живи престолонаследник остави у мраку.

То је био и главни разлог што нико из претходних влада никада раније није реаговао на њихове дугове, нити наложио Електропривреди Србије да им искључи струју, каже за „Политику” један од бивших генералних директора ЕПС-а који је и сам, признаје, толерисао ова њихова неплаћања.

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Струја поскупљује од 1. септембра: Ево колико ће бити виши рачуни грађана

5 (2) Од 1. септембра струја у Србији највероватније ће поскупети у опсегу од 7,7 …

Врховни управни суд Грчке обавезао државу да пензионерима врати узето од 2010. до 2018.

5 (2) ДРЖАВНИ савет – врховни управни суд Грчке – пресудио је у корист пензионера …

Један коментар

  1. I sta ce sada i taj dug da plate vec opljackani penzioneri!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *