Насловна / Србија / Економија / ЕПС тражи поскупљење струје
ЕПС тражи поскупљење струје 1

ЕПС тражи поскупљење струје

Електроприврда Србије упутила је Агенцији за енергетику Републике Србије (АЕРС) захтев да струја од 1. октобра ове године поскупи за два одсто.

„То представља усклађивање цене само за део инфлаторног кретања“, наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике, преноси Н1. Как наводе у саопштењу се додаје да је у питању до сада најниже повећању цене струје, које ће се на просечног потрошача одразити месечним рачуном вишим за 68 динара.

„И поред тога, Србија остаје држава са убедљиво најнижом ценом електричне енергије у Европи, далеко испод цена у региону: струја је код нас јефтинија 19 одсто него у Македонији, 20 одсто него у Албанији, 21 одсто него у БиХ, 31 одсто је нижа цена него у Црној Гори и 50 одсто него у Хрватској“, истиче Министарство енергетике.

Уколико Агенција за енергетику Републике Србије усвоји захтев ЕПС-а, нове цене електричне енергије важиће од 01. октобра 2017. године.

Данас онлине

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ВУЧИЋУ ГЕНИЈЕ! Цена меса у Србији у наредна  два месеца поскупљује чак 40% 11

ВУЧИЋУ ГЕНИЈЕ! Цена меса у Србији у наредна два месеца поскупљује чак 40%

Афричка куга у Kини убила више од сто милиона свиња, због чега Kинези сада купују …

Грчића смењују у ЕПС-у и шаљу у Kоридоре уместо Бабића 12

Грчића смењују у ЕПС-у и шаљу у Kоридоре уместо Бабића

Иако ће у јулу бити смењен са позиције директора Електропривреде Србије Милорад Грчић ипак неће …

2 Коментара

  1. Valjda bi bilo red da EPS prvo objasni sve brljotine koje priredjuje stanovništvu. Npr. sledeću: kako to da nam naplaćuje zateznu kamatu i kad račun plaćen savršeno u roku i kad oni odobre onih 5% popusta? Zar to nije glupo? Naplaćuju zateznu kamatu kao da je plaćanje zakasnelo, a odobravaju bonus od 5% kao da je plaćeno na vreme ili pre roka.

    Na osnovu ovakvih gluposti neko bi mogao pomisliti da u EPSu rade totalne neznalice. I ja bih u to poverovao da se samo jednom u mom životu desilo da su oni zabrljali na svoju štetu a na moju korist. Ali ne, oni uvek pogreše na moju štetu, tako da ja uvek budem opelješen.

    Neka prvo objasne sve što nam rade, a onda možemo i o ceni, koja uopšte nije tako niska, nego je viša nego u EU.

  2. Banebanane je u pravu. Uvek imam popust 5% kao uredni platilac a opet stoji nekakva zatezna kamata. Hoće da usklade cenu za procenat inflacije. Penzije godinama ne da nisu usklađivane već su smanjene. Drugim rečima kažu „ko jebe narod, vreće svezane, stoka ne vezana, čim glasaju za nas, jebite ih što više kad su glupi“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *