fbpx

Етихад заврнуо славину: Ер Берлин прогласио банкрот

0
(0)

Авио-компанија Ер Берлин коју вецх дуже дрма криза прогласила је стечај. Главни акционар Етихад из Уједињених Арапских Емирата је саопштио да више неће да пружа финансијску подршку, јер су дошли до закључка да за Ер Берлин не постоје „позитивне прогнозе даљег опстанка“.

Зато је немачка савезна влада рессила да пружи подршку овој компанији уз помоћ прелазног кредита од 150 милиона евра, писсу немаццки медији.

Акције Ер Берлина су скинуте са берзе. Луфтханза-акција су после објављивања стечајног поступка Ер Берлина пале више од 2 одсто.

Са Луфтханзом, за коју тренутно лети 35 массина Ер Берлина у оквиру тзв. „wет-леасе“ споразума о закупу, као и са другим странкама ова компанија договара продају делова предузећа.

Луфтханза је саопштила да заједно са савезном владом подрззава напоре реструктурирања компаније. Тиме ће се, између осталог, омогућити да изнајмљени авиони Ер Берлина, који тренутно лете за Еуровингс и Остријан Ерлајнс, могу да наставе и даље да лете.

Ер Берлин је већ дуже време био под великим притиском. Након што је компанија под оснивачем Јоахимом Хунолдом значајно нарасла и преузела дба, ЛТУ и Ники, растућа конкуренција је почела да прави огромне потешкоће. Пре неколико година је Етихад помогао компанију и преузео 30 одсто акција.

Синдикат пилота Кокпит је објавио да је за запослене Ер Берлина вест о банкроту била шок.

„Етихад је пустио да Ер Берлин падне као врућ кромпир, иако су нови инвеститори сигнализовали интересе за компанију. Тиме су инвеститори са Голфа показали своје право лице“, каже се у саопштењу синдиката пилота.

Б. Божин – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЈАТ поклонили Арапима, финансирали га а сад ће оно што су поклонили да још једанпут плате Арапима?!

3.7 (3) Београд — Министарка Зорана Михајловић рекла је за ТВ Прва да је Аеродром …

Процурели резултати тајне студије из америчке државне лабораторије – Сунчева светлост и влага уништавају коронавирус

5 (8) Прелиминарни резултати експеримената спроведених у америчкој државној лабораторији показују да вирус корона не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *