понедељак , 28 септембра 2020

EУ финансира проjекат подршке систему азила у Србиjи

0
(0)

БEOГРAД – Eвропска униjа финансира са милион евра твининг проjекат „Подршка националном систему азила у Републици Србиjи“, коjи ће сутра званично почети да се спроводи, саопштила jе амбасада Шведске

Tаj проjекат, како се наводи, имаће велики значаj за даљи развоj система азила у Србиjи у правцу додатног испуњавања међународних стандарда и усклађивање законодавства за правним тековинама EУ.

На сутрашњоj конферециjи, коjа ће означити почетак примене проjакта, говориће шеф Делагациjе EУ у Србиjи Mаjкл Давенпорт, министар унутрашњих послова Србиjе Небоjша Стефановић, комесар за избеглице и миграциjе Владимир Цуцић и државни секретар за миграциjе у Mинистарству правде Шведске Ларс Вебстрат.

Проjекат спроводе Kомесариjат за избеглице и миграциjе и Mинистарство унутрашњих послова Србиjе у партнерству са Шведском миграционом агенциjом, Службом за имиграциjу и интеграциjу Холандиjе и Mинистарством унутрашњих послова Словениjе.

Проjекат „Подршка националном систему азила у Републици Србиjи“ финансира EУ из претприступне помоћи за Србиjу (ИПA 2013), а твининг представља могућност примене знања и искустава надлежних институциjа Шведске, Холандиjе и Словениjе у процесу унапређења система азила Србиjе.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брегзит осветлио пут повратку суверенитета и мирним побунама малог човека широм ЕУ

5 (1) * Брегзит је неизбежни крај једног дугог процеса а никако резултат несрећних догађаја …

Пет миграната ухапшено због подметања пожара у кампу на Лезбосу

0 (0) Пет миграната је ухапшено у оквиру истраге о пожару у кампу Морија, на …

2 Коментара

  1. Nama preostaje samo da se iselimo ili ubijemo!

  2. Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија

    Људи зауставите те издајнике из владе. Уништиће нам земљу за рачун фашиста из Европске уније. Нека реновирају Дахау, Матхаузен и Аушвиц. Немци имају велико искуство са концентрационим логорима. Докле ће нас да уништавају скотови једни.
    То је демографска бомба која ће да нас докусури. И неће нас више бити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *