fbpx
Насловна / Србија / ЕУ логор за мигранте се ипак гради у Србији?

ЕУ логор за мигранте се ипак гради у Србији?

Мигранти ће пре или касније бити принуђени да дуже остају у Србији, објављује Данас под насловом “Градиће се кампови за азиланте”.

Затварање границе са Мађарском и немогућност реадмисије са Македонијом повећаће број избеглица који ће тражити азил у Србији. То ће условити потребу за изградњом кампова за азиланте широм Србије, сазнаје Данас у дипломатским круговима, не наводећи изворе које опширно цитира. Пише да ће УНХЦР Македонију ускоро прогласити небезбедном државом, стога неће моћи да се са њом спроводи споразум о реадмисији.

Такође, према тврдњама ових анонимних извора, Србија ће ипак морати да изгради веће центре за прихват избеглица, с обзиром на тренд раста и старосну структуру њиховог прилива, као и чињеницу да следе јесењи и зимски месеци у којима ће ти људи морати да се сместе на затвореном и иоле прихватљивом месту за боравак.

Саговорници Данаса истичу да то не би требало да изненађује представнике Владе Србије, односно јавно мњење, с обзиром на то да је реч о логичној последици актуелног стања.

Европски комесар за миграције Димитрис Аврамопулос изјавио је данас да се свет суочава са „најгором избегличком кризом“ од Другог светског рата као и да Европа мора да учествује у њеном решавању на цивилизован начин. „Оно што морамо да урадимо, и што Европска комисија чини, јесте да организујемо наш систем за суочавање са тим проблемом на пристојан, цивилизован и европски начин“, саопштио је Аврамопулос на конференцији за штампу, преносе агенције, пише у Данасу.

Балкан магазин

фото: ДПА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија по „квалитету живота“ на 77. месту од 80 земаља света!

4.9 (10) Бољи животни стандард грађана – према обећањима која стижу из Немањине 11 – …

Које територије је Србија унела у Југославију – Историја која се прећуткује (видео)

4.5 (8) Из емисије Србија Глобал. Говоримо о државном праву Србије које проистиче из докумената …

4 Коментара

 1. Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија

  Све те избеглице треба довести испред амбасада НАТО земаља и затрашити да их они хране и лече а не напаћена и осиромашена Србија.

 2. BRAVO MISO, U PAR RIJECI REKAO SI SVE, PUNU ISTINU, A MNOGI SE PRAVE TOSE!!!
  Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија
  17. август 2015. на 22:32

  „Све те избеглице треба довести испред амбасада НАТО земаља и затрашити да их они хране и лече а не напаћена и осиромашена Србија.“

 3. ZBOG SITUACIJE U SRBIJI LOGICNO JE ZATVORITI GRANICU SA MAKEDONIJOM PA CE I ONI ZATVORITI DALJNI PRILIV MIGRANATA I UPUTITI IH PREKO BUGARSKE I RUMUNIJE U EVROPU KOJA JE ZAJEDNO SA AMERIKOM SVE OVO I IZAZVALA I USMERILA IH PREKO NAS DA NAS LAKSE POROBE.

 4. Kakvi debili nas vode, ništa me ne čudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *