ЕУ логор за мигранте се ипак гради у Србији?

ЕУ логор за мигранте се ипак гради у Србији?

Мигранти ће пре или касније бити принуђени да дуже остају у Србији, објављује Данас под насловом “Градиће се кампови за азиланте”.

Затварање границе са Мађарском и немогућност реадмисије са Македонијом повећаће број избеглица који ће тражити азил у Србији. То ће условити потребу за изградњом кампова за азиланте широм Србије, сазнаје Данас у дипломатским круговима, не наводећи изворе које опширно цитира. Пише да ће УНХЦР Македонију ускоро прогласити небезбедном државом, стога неће моћи да се са њом спроводи споразум о реадмисији.

Такође, према тврдњама ових анонимних извора, Србија ће ипак морати да изгради веће центре за прихват избеглица, с обзиром на тренд раста и старосну структуру њиховог прилива, као и чињеницу да следе јесењи и зимски месеци у којима ће ти људи морати да се сместе на затвореном и иоле прихватљивом месту за боравак.

Саговорници Данаса истичу да то не би требало да изненађује представнике Владе Србије, односно јавно мњење, с обзиром на то да је реч о логичној последици актуелног стања.

Европски комесар за миграције Димитрис Аврамопулос изјавио је данас да се свет суочава са “најгором избегличком кризом” од Другог светског рата као и да Европа мора да учествује у њеном решавању на цивилизован начин. “Оно што морамо да урадимо, и што Европска комисија чини, јесте да организујемо наш систем за суочавање са тим проблемом на пристојан, цивилизован и европски начин”, саопштио је Аврамопулос на конференцији за штампу, преносе агенције, пише у Данасу.

Балкан магазин

фото: ДПА

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

гориво цена

Народ у Србији плаћа најскупље гориво у региону!

Иако режим Александра Вучића тврди како је инфлација у Србији најнижа у Европи и како …

Радуловић: Власт фалсификовала 600.000 гласова „да“ на референдуму

Радуловић: Власт фалсификовала 600.000 гласова „да“ на референдуму

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић изјавио је да је власт Српске напредне …

4 Коментара

 1. Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија

  Све те избеглице треба довести испред амбасада НАТО земаља и затрашити да их они хране и лече а не напаћена и осиромашена Србија.

 2. BRAVO MISO, U PAR RIJECI REKAO SI SVE, PUNU ISTINU, A MNOGI SE PRAVE TOSE!!!
  Mиша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија
  17. август 2015. на 22:32

  “Све те избеглице треба довести испред амбасада НАТО земаља и затрашити да их они хране и лече а не напаћена и осиромашена Србија.”

 3. ZBOG SITUACIJE U SRBIJI LOGICNO JE ZATVORITI GRANICU SA MAKEDONIJOM PA CE I ONI ZATVORITI DALJNI PRILIV MIGRANATA I UPUTITI IH PREKO BUGARSKE I RUMUNIJE U EVROPU KOJA JE ZAJEDNO SA AMERIKOM SVE OVO I IZAZVALA I USMERILA IH PREKO NAS DA NAS LAKSE POROBE.

 4. Kakvi debili nas vode, ništa me ne čudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *