fbpx

Фекетић, Че Гевара и жути људи

0
(0)

Протекле године српски политичари остали су верни традицији да својим изјавама и поступцима увесељавају народ. Проблеме и сталне тензије грађанима Србије некако су релаксирали понекад комичним, а понекад трагикомичним ситуацијама у које су упадали.

Доћи ће жути људи: Томислав Николић и Ли Кећијанг

Сезону је отворио фаворит многих, а на жалост шаљивџија сада већ бивши министар рударства Милан Бачевић. Он је почетком године обећао инвестиције из Кине у земље централне и источне Европе вредне 10.000 милијарди евра.

– Да добро сте чули, Кина планира да инвестира десет хиљада милијарди – изјавио је Бачевић.
Овај весељак се убрзо демантовао и за све окривио сараднике који су погрешно превели информацију о десет милијарди намераваних инвестиција. Могуће да је својом изјавом ипак убедио српско вођство у нестварне инвестиције, јер је убрзо послат за амбасадора у Кину, вероватно у намери да наговори Кинезе да ипак испуне његово обећање Србима.

И његовом пријатељу председнику Томи Николићу Кинези су били омиљени да каже шта га мучи. Тако је на састанку са кинеским премијером Ли Кећијангом цитирао Креманско пророчанство, збунивши госте.

– Пре 200 година био је код нас један мудар, али неписмен човек, а био је пророк. Никада није чуо за Кину, али је рекао: „Доћи ће људи са истока, жути људи, и завладаће светом. Они ће пити воду са српске реке Мораве“ – изјавио је Николић пред збуњеним кинеским премијером.

Кад Вучић кисне, сви кисну

Помало трагикомично изгледала је војна парада уприличена у част руског председника Владимира Путина. Док је падала киша, председник Николић покушавао је да заштити Путина од падавина, док је Вучић стоички подносио јесење капи. Када су то чланови Владе Србије видели гологлавог премијера, одмах су побацали мантиле и кишобране.

Да су права војска, чланови Владе и врх државе показали су и на промоцији пројекта Београд на води, где су са одушевљењем коментарисали макету, дланова црвених од аплауза.

Повод једне од највећих „драма“ и интернет рата почетком прошле године било је већ чувено спасавање из сметова код Фекетића, када је премијер Александар Вучић из снежних намета извлачио смрзнуте људе. Многи су га поредили са Суперменом, али је најчешћи коментар био да је неукусно да један од најважнијих људи у држави иде по сметовима, уместо да посао спасавања препусти професионалцима.

Шампион по гафовима и вишегодишња звезда интернет пошалица је и ове године био министар спољних послова Ивица Дачић. Иако се још увек препричава његова анегдота са француским министром на Калемегдану од пре неколико година, када је као што многи верују „под гасом“ покушавао да објасни шта је „Кале, мислим Кале“, сада је импресионирао домаћине у Аргентини.

Док је говорио окупљеним званицама у Буенос Ајресу, вероватно опијен аргентинским винима почео је да прича неповезано. Ред Месија, ред Марадоне, ред Че Геваре, све подвучено идејом да се Београд и Буенос Ајрес „посестриме“, учинило је да аргентински домаћини вероватно напокон схвате зашто су њихови преци побегли из Европе. Покушавајући да шармира домаћине, као што годинама шармира изгладнеле пензионере по Србији, Дачићев говор постао је хит на интернет мрежама.

Вељино „оно за оно“

Непревазиђени министар Велимир Илић и ове године је бриљирао. Током састанака на санацији последица пролећних поплава извалио је још један бисер.

– Потребно нам је возило које транспорт врши и има ону руку да пребацује – покушавао је Илић да објасни „оно за оно“
Исти глумци, иста представа, верујемо да ће и ове године српски политичари остати верни традицији увесељавања народа, који ако немају већ шта да једу, имају чему да се смеју.

 

Б. Ђокић – Вести

фото: Александар Димитријевић, Весна Лалић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ШТА НАМ СЕ СПРЕМА – Избори су нелегални (видео)

5 (5) Све чињенице о стању у коме се налази Србија. Трибал Глобал Да ли …

Арсић: У периоду април – јун треба очекивати двоцифрен пад БДП Србије

0 (0) Професор Економског факултета у Београду Милојко Арсић оценио је да у периоду април …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *