Флорида нема никакве мере, а има мањи број оболелих од осталих држава САД-а

Флорида нема никакве мере, а има мањи број оболелих од осталих држава САД-а

Државе САД-а које имају донешене мера за обавезно ношење маски пријављују више случајева коронавируса по глави становника од Флориде, која је била константна мета масмедија током пандемије коронавируса.

Illinois је само једна од неколицине држава које имају меру о обавезном ношењу маски. Гувернер Pritzker поново је донео меру за ношење маски крајем августа, која захтева да сви становници Илиноиса старији од две године носе маску у затвореном простору, без обзира на статус вакцинације. Међутим, чини се да то није спречило ширење вируса.

Према New York Times-у за праћење коронавируса, Illinois бележи дневни просек од 4.661 случаја, или 37 на 100.000. То одражава повећање од 45 посто у последње две недеље.

Иако је Орегон ове седмице укинуо свој контроверзну обавезу о ношењу маски на отвореном, још увек постоји захтев за коришћење у затвореном простору. Ипак, извештава о дневном просеку од 806 случајева, или 19 по глави становника.

У Октобру је администрација гувернера Michelle Lujan Grisham у Новом Мексику продужила обавезу за ношењем маски у целој држави. Ипак, од суботе је пријавио дневни просек од 1.406 случајева, или 67 по глави становника, што представља повећање од пет посто у последње две недеље.

Остале државе које имају меру о обавезном ношењу маски су Невада, која пријављује дневни просек од 21 случај на 100.000, и Вашингтон, који пријављује дневни просек од 18 случајева на 100.000.

Хаваји су једина држава која има мере за ношење маски и која се приближава Флориди, са дневним просеком од седам случајева на 100.000. Флорида је и даље најнижа у земљи, са 6 на 100.000 становника.

Флорида је једина држава која никада није имала мере за обавезно ношење маски у целој Америци.

“Не би требало да имају обавезе. Ниједан државни орган вас не би требао присиљавати на то. То је твој избор. Ако је то нешто у шта ви верујете да вам пружа заштиту, нико вам неће ништа рећи. Али то апсолутно не би требало да буде прописано”, рекао је гувернер DeSantis у августу, бранећи своје дугогодишње уверење и напомињући да “чак и неки од ових стручњака сада признају, са вирусом у облику аеросола, комад тканине не може спречити заустављање аеросола.”

“Остављам то (маске) људима да донесу своје одлуке. Ако се осећају угодно са тим, онда нека тако и раде. Али то никако не треба налагати на било који начин”, нагласио је он.

Извор: Nulta Tačka/Breitbart

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Стиже црна листа из САД, сви планови и Вучића и опозиције падају у воду!

Стиже црна листа из САД, сви планови и Вучића и опозиције падају у воду!

Распада се картел Александра Вучића. Страначки и државни функционери, утицајни кумови, пословни партнери, медијски магнати, …

За Трампову „половину Америке“ реванш по сваку цену постаје питање живота и смрти

За Трампову „половину Америке“ реванш по сваку цену постаје питање живота и смрти

* Демократе, које би могле изгубити већину у оба дома Конгреса на изборима у новембру …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *