Фотографије сведоче: Трамп ракетирао Сирију после лажног „хемијског напада“ (фото)

0
(0)

ИСПЛИВАЛИ су на површину докази да је „напад хемијским оружјем“ на цивиле у сиријском граду Хан Шејхуну, који је Вашингтон приписао влади у Дамаску, а Доналд Трамп га искористио за ракетирање авио-базе „Шајрат“, био инсценација и подметање.

Треба имати у виду да се Хан Шејхун налази 55 километара јужно од града Идлиба и да је од 2014-те под контролом сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра), а ево само неких чињеница које указују да никаквог „хемијског напада“ није било.

Они који су све изрежирали, пожурили су да оптуже сиријску армију да је на Хан Шејхун бацила бомбу са бојним отровом сарином. Да је било заиста тако – жртве би морале да имају сужене зенице, а фотографије сведоче да су код деце на фотографијама оне – раширене.

Такав ефекат могли су изазвати наркотички или психотропни препарати којима су деца-жртве била подвргнута.

На ову могућност су указали и шведски експерти из организације „Шведски лекари за људска права“ који су упозорили да су деца са фотографија и видео-снимака у тренуцима њиховог настанка била без свести или под дејством убризганих психотропних препарата.

Иако су се режисери потрудили да то „дочарају“, претходна два снимка не потврђују верзију да су мушкарац и дечак жртве тровања.

Да су заиста отровани сарином – „пене“ која избија из њихових уста и носа морало би да буде много више.

Овај снимак је творцима инсценације послужио за тврдњу да се радило о тешком тровању. Међутим, за таква тровња су неизбежна стања блиска парализи, а тога у кадру – нема.

Сарин лако упијају тканине, вуна, дрво, цигле, бетон… као и све обојене површине и производи од гуме.

А претходни снимци показују да „отрованим“ пружају „помоћ“ људи чак и без рукавица и гас-маски.

Само заштитне маске на устима – сведоче да су режисери били слабо упућени у војну хемију и да не знају да сарин улази у организам чак и преко очију.

У Хан Шејхуну је снимљен и кадар на којем „настрадале“ перу и одвозе у непознатом правцу.

Судећи по сенкама, снимак је настао најкасније у 10 сати, а то значи – неколико сати пре удара сиријске армије по погону Ал Каиде за производњу бојних отрова који се налази на периферији Хан Шејхуна.

Посебну пажњу обратите жену на снимку. И зато што међу жртвама фактички уопште нема (других) жена. И зато што је она као „жртва“ – док су други полуголи – комплетно обучена, а и нико је не дира јер ислам забрањује и додиривање туђих жена.

„Настрадале“ мушкарце су, међутим, и поливали водом и превртали.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лавров: Терористи треба да се предају јер неће бити милости према њима

0 (0) Министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да неће бити милости према терористима …

Асадова армија заузела важан град Маарат-ан-Нуман (видео)

0 (0) СИРИЈСКА регуларна армија повратила је контролу над стратешки важним градом Маарат-ан-Нуман који се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *