Аналитика

Галијашевић: Од 1991. до ове 2021. – БиХ је најважнији центар свјетског тероризма

Ако премијерка Шкотске, министар иностраних послова Велике Британије, Серж Брамерц, Метју Палмер и Валентин Инцко тврде и на томе инсистирају посебно у данима мјесеца јула, да је злочин у Сребреници највећи злочин послије Другог свјетског рата у свијету – негирају ли тиме геноцид над Тутсима у Руанди којих је побијено сто пута више?

И јесу ли босански муслимани пристали на то да буду инструмент и алиби НАТО земљама – Америци, Британији, Њемачкој и Француској – за дивљачко убијање муслимана у Авганистану (милион), у Ираку (милион), у Сирији (500.000 убијених и 8 милиона протјераних), у Либији (400.000 масакрираних и пола становништва расељено)…

* Онаква каква је ушла у рат, Бошњачка нација је из рата и изашла.  Заједница која себе тражи у крилу радикалне интерпретације ислама али и у тероризму, као коначној дефиницији исламског активизма и борбе муслимана за измишљена права

___________________________________________________

Пише: Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, „Печат“

НИШТА знаковитије није говорило о суштини српске кривице, којој је традиционално у Босни посвећен мјесец јул, од чињенице да на гробљу у Поточарима тема страдалих Сребреничана заправо није ни била у првом плану.

Ријеч је ишла о једној седмици у мјесецу јулу 1995. године, као да су се тих седам дана само сручили са неба, као да и они, обиљежени злочином и несрећом, нису тек један исјечак из четворогодишњег ужаса рата у којем су страдали и Срби, такође Сребреничани.

Отргнута од контекста рата у БиХ, митска Сребреница је одбацила као реметилачки врисак мртве Сарајлије, Мостарце, Маглајлије, Добојлије и Жепчаке, Крајишнике и Херцеговце, све оне непобројане Србе, Хрвате или Бошњаке чија је једина кривица била што су се затекли на простору друге доминатне етничке групе, њених националних странака и њихових паравојних јединица.

Галијашевић: Од 1991. до ове 2021. - БиХ је најважнији центар свјетског тероризма

Делић трагедије народа Тутси

Рат у Босни и Херцеговини, након покренутих ратова у Словенији и Хрватској, још у вријеме док су Предсједништвом заједничке државе СФРЈ управљали Хрват Стипе Месић и Словенац Јанез Дрновшек а на челу Владе (Савезног извршног вијећа СФРЈ) био Хрват Анте Марковић – био је неминовност.

Распад Варшавског пакта а затим и Јељциново разбијање Совјетског Савеза пустили су духа из боце. Услиједило је уједињење два Берлина и двије Њемачке при чему је једна Њемачка прогутала ону другу, да би се затим силовито и закрвављених очију вратила на Балкан, тамо одакле ју је хисторија изгурала неколико деценија раније.

И овај пут се вратила са оружјем и бијесом, како би уз помоћ Француске разбила Југославију.

Кога занима шира слика?

Као и злочиначки продор Америке на Блиски Исток, који је почео нападом на Ирак, те продором у незаштићену Африку – Обалу Слоноваче, Судан, Мали, Чад, Нигерију, Руанду и Бурунди.

Док је у БиХ трајао рат, а прије јулских догађаја у Сребреници, Американци су у прољеће 1994. са Британцима, Французима, Белгијанцима и Холанђанима организовали убиство предсједника двију држава – Руанде и Бурундија – који су заједно авионом требали слетити у Кигали.

То убиство два Хуту предсједника, покренуло је ланац освете према Тутсима. За четрнаест дана, убијено је више од 800.000 невиних људи, жена и дјеце, сравњено са земљом 17 градова, уништено стотине насељених мјеста.

Тај злочин је требало замаскирати, учинити мање видљивим, сакрити га иза планираног и организованог страдања Бошњака Сребренице у јулу 1995. године.

Ако премијерка Шкотске, министар иностраних послова Велике Британије, Серж Брамерц, Метју Палмер и Валентин Инцко, кажу и на томе инсистирају посебно у данима мјесеца јула, да је злочин у Сребреници највећи злочин послије Другог свјетског рата у свијету – негирају ли тиме геноцид над Тутсима у Руанди, којих је побијено сто пута више?

Галијашевић: Од 1991. до ове 2021. - БиХ је најважнији центар свјетског тероризма

Овако су се водеће западне земље преко својих

обрачунале са Моамером Гадафијем

И јесу ли босански муслимани пристали на то да буду инструмент и алиби НАТО земљама, Америци, Британији, Њемачкој и Француској, за дивљачко убијање муслимана у Авганистану (милион), у Ираку (милион), у Сирији (500.000 убијених и 8 милиона протјераних), у Либији (400.000 масакрираних и пола становништва расељено)…

Алија је био упознат са свим овим чињеницама. И амбициозан у намјери да у специфичном политичком процесу, кроз два комплементарна програма (Исламску декларацију коју је написао и Програм СДА, странке коју је он утемељио) обликује и радикализује свијест нације а босанске муслимане од европске етничке групе „претопи“ у вјерску заједницу неисторијског типа, исламску по одређењу и снажно конфронтирану са властитом културом и цивилизацијом.

Пројекат чији успех је зависио од рата.

Насљедник идеје, Бакир, данас је највећи проблем Босне и Херцеговине, изградње њених институција, поштовања уставних права, обавеза и „Европског пута“.

Политичка биографија сина Алије Изетбеговића, пуна корупције, организованог криминала, политичких убистава и ратних злочина, свједочи о држави, о Бошњацима и времену у коме живе, те о потпуном, моралном паду и политичком бесмислу исламистичке политике на путу ка ЕУ.

Од 1991. до ове 2021. пуних тридесет година, БиХ су најважнији центар свјетског тероризма.

У другом мјесецу 1996, најважнија Ал Каидина војна формација на планети – одред ‘Ел Муџахедин” бројао је 1774 војника, и не само војника него и проповједника.

Послије рата у БиХ, плански и уз подршку западних обавјештајних служби, некажњени након злочина, раширили су се по Балкану и Европи, али и по цијелом свијету, изводећи терористичке акције у Дахрану, Најробију, Дар ес Саламу, Њујорку, Мадриду, Лондону, Паризу, Бриселу, Ници…

Истовремено захваљујући деструктивној бошњачкој квази-интелигенцији у Сарајеву, лажне оптужбе и фалсификати националног страдалништва у протеклом рату постали су дио политичке агенде.

Дебата о томе никада није вођена у самом народу, јер су о дилемама поимања властитог идентитета и плановима реализације колективних циљева одлучивали недоучени комесари Странке демократске акције и вјерска улема.

На крају крајева: онаква каква је ушла у рат, Бошњачка нација је из рата и изашла.

Заједница која себе тражи у крилу радикалне интерпретације ислама али и у тероризму, као коначној дефиницији исламског активизма и борбе муслимана за измишљена права.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!