ГМО кукуруз је отрован и бескористан!

ГМО кукуруз је отрован и бескористан!

Истраживање обављено прошле године, чији резултати су недавно објављени, показали су забрињавајућу разлику између генетски модификованог и обичног кукуруза.

Упоредну анализу и истраживање (под називом Тхе Цорн Цомпарисон Репорт) доставила је организација Профит Про, а објавило удружење “Мајке широм Америке“ (Момс Ацросс Америца), које се бави подизањем свести о опасностима генетски модификоване (ГМ) хране. Анализирана су оба типа кукуруза у количини од око 27 килограма.

Опасност ГМ кукуруза је, истиче се у истраживању, двострука. Први аспект односи се на чињеницу да је “прави” кукуруз много нутритивно богатији од генетски модификованог. Тако се истиче да прави кукуруз има чак седам пута више мангана, скоро 438 пута (!) више калцијума, 56 пута више магнезијума и 16 пута више калијума од генетски модификованог. Тако осиромашен кукуруз губи лековита својства и улогу здраве намирнице по којој је познат.

Друга поражавајућа чињеница су високе разина формалдехида и глифосата. Формалдехид је канцерогени отровни плин топљив у води, а глифосат је отровни хербицид. Према истраживању, у генетски модификованом кукурузу, на милион честица нађено је 200 честица формалдехида, а у нормалном кукурузу ниједна. Глифосата је у ГМ кукурузу пронађено 13 честица на милион, а у правом кукурузу опет ниједна. Како се истиче у тексту, овакве количине формалдехида и глифосата доказано су опасне и отровне.

 

индекс.хр

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева и Весићева гасна комора за два милиона људи

Вучићева и Весићева гасна комора за два милиона људи

Када је августа 1995. Милошевић окончао издају и продају Крајине уз подршку војводе са конспиративним …

ОТРОВ! Експерт објашњава шта удишемо из Винче

ОТРОВ! Експерт објашњава шта удишемо из Винче

Експерт за гас из УНЕЦЕ-а и инжењер хемије Бранко Милићевић каже да питање није да …

Један коментар

  1. RT @srbijadanas: ГМО кукуруз је отрован и бескористан! – http://t.co/JAp8BnddBd #Srbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *