Насловна / Интервју / Горан Марковић: Земљу контролише банда криминалаца, Вучић пуца на све што мрда
Горан Марковић: Земљу контролише банда криминалаца, Вучић пуца на све што мрда 1

Горан Марковић: Земљу контролише банда криминалаца, Вучић пуца на све што мрда

Редитељ Горан Марковић изјавио је да су сви они које председник државе Александар Вучић нападне достојни поштовања као и да су сви који га „у хору хвале, куну се у њега, а чине то, свакако, искључиво ради личне користи, достојни презира“.

„Волео бих да сам и ја део Вучићеве ‘лажне елите’, био бих поносан уколико бих ту био сврстан“, рекао је Марковић у интервјуу за нови број недељника Време, на подсећањер овог недељника да је Вучић назвао лажном елитом оне који га критикују.

Марковић је рекао да прихвата поделу друштва коју је Вучић успоставио, „на његове и оне друге“, наводећи да је то једино у чему се слажу.

„Ја сам ‘они други’. Стога, прекидам сваки однос са његовом фалангом, у шта укључујем и контакте са бившим пријатељима, колегама и боравак са њима у устом простору. Желим да физички будем на другој страни, највише из хигијенских разлога“, рекао је Марковић.

„Знате, све сам могао да претпоставим, видео сам уосталом много тога у животу, али да ћу живети у земљи коју апсолутно конролише банда криминалаца, из које бежи свако ко жели да живи нормално а у њој преживљавају једино моралне наказе, да ћу бити окружен порнографском свакодневицом и потпупним одсуством потребе да се живи цивилизовано – то стварно нисам“, рекао је Марковић.

Он је рекао да „Вучићев презир према образованим, мислећим људима потиче од његове примитивне личности коју није успео да камуфлира разним глуматањима и пренемагањима којима свакодневно прибегава“.

„Он је био и остао простак, вођа навијача, то је његов крајњи домет. Руља је његово природно окружење. Отуд мржња, у ствари страх од образованих, паметних људи. То није његова бара у којој је он главни крокодил“, рекао је Марковић.

Редитељ је оценио да су сви који дигну главу изнад површине Вучићева мета, били они интелектуалци или не.

„Према интелектуалцима је посебно осетљив, из разлога које сам већ навео. Али, у менталном стању, у коме се очигледно налази, тај човек пуца насумице, ‘на све што мрда’. Ја сам по занимању редитељ и могу да прочитам како се из његовог говора тела, из те лоше одигране смирености и наводне сталожености, крије огромна паника“, рекао је Марковић.

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Шта спаја Макрона и Вучића? 11

Шта спаја Макрона и Вучића?

Председник Француске Емануел Макрон морао је да одложи раније најављену посету Београду у децембру, због …

Предраг Поповић: Александар Вучић поручује да га само смрт може одвојити од власти 13

Предраг Поповић: Александар Вучић поручује да га само смрт може одвојити од власти

Нуди своју главу на пању, боље је вешање. Александра Вучића само смрт може одвојити од …

Један коментар

  1. Прави одистински став великог човека.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *