понедељак , 30 новембра 2020

ГРАЂАНИ БОРА ЗАТЕЧЕНИ Kинези заклали јарца да би принели крвну жртву и просипали крв широм рудника

5
(5)

Рудник „Ново Церово“ у Бору, који је под ингеренцијом кинеске компаније „Зиђин Kопер“, отворен је прошле недеље, а пажњу становника града на истоку Србије привукао је необичан ритуал кинеских власника који су на отварању рудника бакра ритуално заклали животињу.

Наиме, Борани тврде да је у част отварања погона рудника заклан црни јарац, који је притом ношен по руднику како би капала крв, а кинески власници очито верују да се на тај начин призива просперитет и добро пословање.

Протест код Бора због поступка кинеске компаније

Председница Иницијативног одбора Странке слободе и правде у Бору Ирена Живковић каже да је овај чин запањујућ и да је наишао на опречне реакције грађана.

На отварању рудника Церово, браћа Kинези заклали ритуално црног јарца и његову крв посипали по руднику.

– Шта тачно Kинезима значи ово клање животиње, нико не зна. Вероватно је то био неки обред, неки ритуал за који претпостављам да им служи у сврху заштите радника, да неко евентуално не буде повређен пошто се то дешава у рудницама. такође, можда рачунају да ће им то донети благодети, да људи добро раде и томе слично. У сваком случају то је обичај који је нама непознат – рекла је Живковић за Директно и додала да су многи становници Бора остали збуњени због тога што се десило у њиховом граду.

– Грађани коментаришу да је то неки сатанистички обред. Мени такође изгледа онако секташки, али то је вероватно тај њихов обичај који је најблаже речено чудан. Kолективни утисак је зачуђујућ и такви обреди ружно изгледају. У сваком случају ради се о знатним културолошким разликама. Ако се има у виду да је то у неколико процената и даље државна фирма, још више је запањујуће. У реду је да се поштују туђи обичаји, али несхватљиво је да у другој земљи неко обавља неко своје ритуално клање животиња – рекла је наша саговорница.

Што се самог рудника Ново Церово тиче, забрињава чињеница да се не зна колико ће кинеска компанија посветити пажње загађењу ваздуха, а прогнозе нису оптимистичне имајући у виду да Борани годинама уназад муче муку са тим проблемом.

– Неки делови рудника угрожавају мештане околних села јер долази до тога да се некима од њих руше куће услед проширења, подрхтавања тла. Такође, очекује се и велико загађење. Нон стоп говоре како ће у неком блиско будућем периоду проширити капацитете још за 100 или 500 одсто више, али ниједног тренутка не кажу уз које мере заштите ће то урадити како би се упоредо са тим спречио и интензитет загађења. Са овим процентом њихове производње имамо велико загађење. Што се рудника Церово тиче, неки људи се надају евентуалном послу, али исто тако постоје и друге спекулације јер је Зиђин и даље непознаница за многе. Врло су затворена фирма. Ниједну изјаву за медије нису дали откад су дошли, само су издавали саопштења. Затворени су и за грађане и за раднике – закључила је Живковић.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко су стварни диктатори XXI века – сатанистички планови „Конгломерата“

4.5 (10) Почетком октобра 2013. банка Креди свис (Crédit Suisse) објавила је годишњи извештај о …

komunizam satanizam

Комунизам је сатанистички пројекат (видео)

4.3 (6) Комунизам је саставни део пројекта илуминатског сатанистичког који стоји у позадини француске револуције. …

2 Коментара

  1. Pičkousti eto ti tvoja kineska braća jebali te oni.Nikad oni nama nisu bili i neće biti braća to što im se ti i ceo tvoj jebeni sns uvlačite u bulju vaš je problem.Nisu žutaći došli ovde da bi dobro platili našeg radnika naprotiv došli su jer ti smradu ljudski nudiš svoj narod na svetskom tržištu kao jeftinu radnu snagu.Doći će i tvoj kraj polako odgovaraćeš za sve što si učinio i ti i ceo tvoj usrani sns sendvičari.

    • ne bih se cudio da je smrdljivome jarcu bulju prodzarao, pa polizao pre nego sto su ga zaklali i jarecu krvcu proljevali, nego ni avaza sta sa jarcom posle uradise, dal se svi izredjase, i na kraju pojedose, il negde u vrzinu bacise, sto je jedino kaznjivo i nedopustivo.
      a glavudza s rogovima sada visi u podrumu sluge satanine, ge pojede jajca jareca s crnim lukom i ljutom paprikom i zapi crvenijem vinom nevinasca od nekolko dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend