Градоначелник: Мигранти уништавају Кањижу (видео)

Градоначелник: Мигранти уништавају Кањижу (видео)

НОВИ САД – Председник Општине Кањижа Михаљ Бимбо изјавио је данас да је та локална самоуправа препуштена сами себи да се бори са проблемом прилива великог броја миграната који, како је рекао, “не поседују најосновније елементе опште културе” и скрнаве гробља, гробове, капеле, уништавају јавне површине, паркове, њиве и воћњаке. …

“Нека сви погледају шта су у последњих месец дана урадили ови странци који не поседују најосновније елементе опште интелигенције и културе. Међутим, новац изгледа да имају, и изгледа да је то суштина. До сада смо били толерантни према насталој ситуацији, али као и грађани, и ми губимо стрпљење”, рекао је Бимбо на конференцији за новинаре.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ZJdrUPiu05c”]

Додао је да је решавање тог проблема у надлежности републичких власти, које је оптужио да су давали обећања која нису испунили.

“Сада је јасно да Србија не може да заштити грађане и пореске обвезнике северне Бачке и изгледа да судбина Мађара и других националности не интересује надлежне. Народни посланик Пастор Балинт је проглашен расистом, јер се залагао за заштиту интереса грађана који живе овде”, казао је Бимбо.

Навео је да из Прешева, Београда и Суботице редовно стиже више аутобуса, пуних избеглица који долазе у Кањижу, и који су “оскрнавили тамошња гробља, гробове, капеле, који уништавају јавне површине, паркове, њиве и воћњаке”.

“У праву је сваки становник Кањиже, Мартоноша и Хоргоша који са страхом излази на улицу, у праву је када је забринут због будућности своје деце, али и због почетка школске године коју чека у страху, и због уништених јавних површина, улица. Тамо где је била тишина, мир и чистоћа, сада су гомиле отпада које ови странци остављају за собом. Ово не можемо да трпимо даље, тако да морамо да се ујединимо”, поручио је Бимбо.

Он је позвао грађане да буду спремни за случај када ће их он замолити да изразе своје незадовољство, али није прецизирао на какав начин треба да буде изражено незадовољство.

“Бојим се да морамо узети у своје руке решавање ове несрећне ситуације. На крају крајева, треба да учинимо подношљивим за живот наше окружење, наша села. Рецимо отворено да нам је доста неиспуњених обећања”, казао је Михаљ Бимбо, председник општине Кањижа.

РТВ, Бета

фото: Ивана Буш Јовић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Хорор у ковид болници у Крушевцу: Пет дана не знам да ли ми је отац жив! (видео)

Хорор у ковид болници у Крушевцу: Пет дана не знам да ли ми је отац жив! (видео)

У каквом стању је здравство у Србији најбоље показује случај Ренате Милутиновић из Сврљига, која …

СПЦ као политички комесар владајућег режима

СПЦ као политички комесар владајућег режима

Није одликовање Милорада Вучелића које му је доделила Српска православна црква – орден Светог Саве …

2 Коментара

  1. Ja sam cuo da Cedina fidelinka pravi supe od emigranata

  2. POSALJITE IH MALO DO LE DO CENTRALNE SRBIJE,SVILAJNAC,JAGODINA….CUO SAM DA U TOJ JAGODINI IMAJU VISAK STAMBENOG PROSTORA ,PROSTO ONAJ PALMA NESTAJE SA PRANJEM NOVCA…..SAMO NICU ZGRADE KO PCURKE ( PARA SVIH GRADJANA POREZNIKA SRBIJE)……………………..ETO SADA LEPO SVI OVI OBOJENI ZA JAGODINU I ONAKO NECE IM SMETATI JER JE TA JAGODINA CIGANSKO MESTO ODAVNO.
    PALMINO GLAVNO BIRACKO TELO !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *