Србија

ХЕРОЈ СА КОШАРА ДОБИО НОВО ОКО: Поново могу да се борим за моју Србију!

Навијачи Партизана и други људи великог срца помогли су да Новица Спасић, који је 1999. на Косову изгубио око спасавајући друга у борбама, добије неопходно помагало

„Пресрећан сам, речима не могу да опишем колико сам свима захвалан што сам напокон добио нову протезу за око, има бога! Сада са новим оком поново могу да се борим за моју Србију.“

Показали се на делу… Добротвори са Спасићима на стадиону Партизана Показали се на делу… Добротвори са Спасићима на стадиону Партизана

Овако за Курир прича одликовани ратни херој и отац седморо деце Новица Спасић (37), који је после десет година чекања напокон добио нову очну протезу за лево око, које је изгубио 1999. године на караули Кошаре спасавајући ратног друга.

Протезу која кошта више од 100.000 динара, али и храну, гардеробу и играчке за децу обезбедили су му навијачи Партизана уз помоћ људи доброг срца.

Показали се на делу... Добротвори са Спасићима на стадиону Партизана
Показали се на делу… Добротвори са Спасићима на стадиону Партизана

– Држава му је платила прву очну протезу која је трајала четири године и од ње ми се гнојила очна дупља, а до сада сам безуспешно покушавао да добијем нову. Превише кошта, а ја немам посао, тражим било какав. Сви ови дивни људи су ми обезбедили докторе који су ми помогли и дали нову протезу. Док сам био код лекара, деца су обишла Београд, посетила зоо-врт, а највише су им се допали жирафа, слон и анаконда – захвалан је Спасић, док његова супруга Јелена додаје:

– Плакала бих од среће, ово што су учинили је невероватно.

Посета зоолошком врту... Супруга Јелена с децом
Посета зоолошком врту… Супруга Јелена с децом

Он са супругом и седморо деце живи у трошној кући у Бојнику од социјалне помоћи, а легендарни фудбалер Партизана Саша Илић каже да му је част што је имао прилику да помогне овој хуманитарној акцији.

– Јао, свака част овом човеку, не само за ратне подвиге већ и за седморо деце, преслатки су и дивно васпитани. То је дар од бога! Драго ми је што сам могао да учествујем и побољшам услове у којима живе – дирнут је Илић.

Један од вођа навијача Партизана Раде Петровић уручио је Спасићима помоћ и поручио да ће навијачи наставити да организују акције.

Са капитеном Партизана... Саша Илић и Новица
Са капитеном Партизана… Саша Илић и Новица

– Желимо да покажемо да „гробари“ нису хулигани, већ навијачи који желе да помогну – каже Петровић.
Са капитеном Партизана… Саша Илић и Новица Са капитеном Партизана… Саша Илић и Новица

Новица Спасић
ПОНОСАН САМ НА СВЕ

На Косову се водио велики рат и част ми је што сам учествовао у њему. Сви војници који су тада били на фронту су хероји и држава треба да им буде захвална. Два најбоља друга Драган Ћирић и Слободан Красић су ми погинула на караули Ликен од непријатељске гранате, умирали су дуго и мучно, али су пали часно и храбро. Неких ствари не можеш ни да се сећаш, можеш само да их сањаш… Поносан сам на све – каже Спасић.

Курир,Фото: Стефан Јокић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. toj deci treba pomagati konstantno, a pogotovo takvoj porodici. Ukoliko nece drzava, mogu ljudi medjusobno da se organizuju. Kao jevreji u izraelu. Pomoci svima, a pogotovo patriotski nastrojenim porodicama sa dvoje, troje ili vise dece.

  2. E moj prijatelju,neka se za Srbiju sad bore Nikolić i Vučić i njihovi sinovi!Naravno ne sa govornice kao do sada!
    Mi smo se borili dovoljno a na kraju ispali kreteni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!