ХЕРОЈ СА ПАШТРИKА: Од државе не могу да добијем ни штаке! (видео)

4.8
(4)

Међу војним херојима и ратним ветеранима који даноноћно протестују испред Председништва (радно место Александра Вучића) је и Веселин Узелац. Херој са Паштрика и стопостотни ратни инвалид из Суботице. Изгубио је младост у паклу на Паштрику, изгубио је здравље, а од државе Србије због које је инвалид, ни штаке не може да добије.

– Противуставно су свим мојим ратним друговима, војним инвалидима и мени, од прошле године (2018.) смањена примања око 10 одсто. Дакле, није само реч о новцу, већ је то урађено и против Устава Србије – каже ексклузивно за Србин.инфо Веселин Узелац.

Ратни херој и инвалид објашњава како им обрачувају промања:

„Раније је била основица за израчунавања наших примања просечан доходак из прошлог месеца, а то су изменили и сада је то просечан лични доходак из прошле године. А, како је прошле године лични доходак био за десет одсто мањи него прошлог месеца, ја овог месеца добијам умањену пензију у односу на пензију која ми по старом Закону припада.

Ипак, највише га боли што ратни хероји и ветерани имају проблем да се лече у Србији и то је уз мала примања, најважнији разлог њиховог протеста, који упорно игноришу режимски медији, Влада и Александар Вучић.

“ Није у реду да ја тражим да добијем штаке и да их не добијем, јер оне нису стављене у Правилник за доделу помоћних реквизита ратним војним ветеранима?! И већ годинама нико из власти не жели да их стави у поменути Правилнику”, видно је због тога повређен Веселин Узелац.

Kако и не би био повређен, ногу је изгубио бранећи државу. Државу, која за њега и његове ратне другове инвалиде, данас не може ни штаке да обезбеди… Важније је издвојити за фонтане, јарболе, кич новогодишње украсе.

Извор: Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Захтевамо да Влада Србије затражи од Берлина да опозове амбасадора Томаса Шиба“

„Захтевамо да Влада Србије затражи од Берлина да опозове амбасадора Томаса Шиба“

4.8 (18) ДВАДЕСЕТ две године после злочиначке агресије НАТО алијансе, Томас Шиб, амбасадор Немачке, земље …

Швајцарска: Полиција сузавцем и гуменим мецима на демонстранте против корона мера (видео)

Швајцарска: Полиција сузавцем и гуменим мецима на демонстранте против корона мера (видео)

5 (2) Према писању локалних медија, око 1.000 људи изишло је на улице Сент Галена, …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend