Хероји, гњиде и лажови

Хероји, гњиде и лажови

0
(0)

Циљ је постигнут: Србија је потпуно полудела. И сада се са њом може радити шта год вам је воља. А за то можете да захвалите мојим колегама. Пардон: „колегама“. И наравно, господарима њиховог страха: уредницима и власницима медија. Онима који вас већ две и по године систематски заглупљују. Онима који већ две и по године причају бајке како Србијом крстаре супер-хероји који спасавају угрожене.

У првих годину и нешто јаче, уредници су имали само једног супер-хероја: оног који стиже све да уради. Са свима да се види; сваком да да утеху; и обичном човеку да објасни да ће у Србији бити боље. Ускоро.

СЛИКАЈ ТО ПОНОВО, СЕМ

Онда је дошао Фекетић. И потреба некога да од Александра Вучића направи Хероја од Фекетића. Склон сам да кажем да је то била пре свега Вучићева потреба. Јер, већ тад је увидео да од предизборних обећања мора да бежи што даље. Макар и у снег.

vucic1-spasioc1 (1)

Потом су дошле поплаве. Нова прилика за сликање. За пожртвованост; министри у најразличитијим позама: код хеликоптера; у чамцима; у борним колима; уз народ… Деле хлеб. Ћебад. Хватају децу. Бабе. Ваде из воде. Спасавају бре, на свој живот не мисле.

aleksandar-vucic-poplave-dete-obrenovac-foto-telegraf-1400251221-497863

Они који се тад нису сликали морали су да докажу како су и они пожртвовани. Смишљали су најразличитије опције: контрола изградње ауто-пута. Контрола клизишта. Излазак на терен са шлемом, па ето, падне леденица на шлем… Свега је било. И све су то забележиле камере. Сниматељи. Фоторепортери. Новинари. Ма, цео народ.

ОД СУПЕРМЕНА ДО СУПЕРХИКА

Захваљујући банди састављеној од тајкунских медијских магната, послушних уредника, који су без трунке срама командовали уцењеним новинарима, фоторепортерима и сниматељима, народ је заиста поверовао да у влади Србије седи све Супермен до Супермена. Добро, можда понеки Бетмен, Спајдермен или капетан Америка (ваљда имамо неког ко у влади лобира за запад, шта мислите)? Ал’ нико у заслепљеном народу није успео да види како у тој влади, заправо, има много више оних који се могу одазивати на име Суперхик. (За оне који нису читали стрипове: Суперхик је негативни супер-херој из Алана Форда. Он отима новац сиромашнима, да би га дао богатима).

Захваљујући банди састављеној од тајкунских медијских магната и послушних уредника, Србија је добила толико пријатеља у свету, да ми је просто чудно како то да се уопште још говори о Косову. Штавише, чудно ми је како све земље које су признале Косово нису повукле признање.

ajmo-aplauz-za-poplav (1)

Захваљући банди састављеној од тајкунских медијских магната и послушних уредника, у овој земљи је живот постао тако добар, да ми уопште није јасно зашто се ми на било који начин бунимо; када имамо суфицит; када имамо рекордно ниску стопу незапослености; просечну плату коју мало ко има… Баш пуних уста да обичан човек каже – срамота ме како нам добро иде.
Захваљујући већ поменутим медијским „посленицима“ било је могуће и измислити догађаје. По мери супер-хероја, наравно.

О ПРОФЕСИОНАЛЦИМА И ОЛОШУ. ЉУДСКОМ

Знате, кад сте на власти, мислите да имате право на све. Не размишљате о народу. Он вам је био важан само на изборима. То вам више није битно. Битно је само да се окружите довољном количином дупеувлакача који ће да вам се смешкају, климају главом, смишљају ког новинара са листе да позову и „замоле“ да напише неки позитиван текст о министру / министарки.
Да би се написао позитиван текст – најбоље је кад имате добар повод.
Као на пример онај који су имали у петак 13. марта.

tanjug-helikopter

Да вас подсетим, јер је памћење лабилна категорија у Србији: тада је отета једна мала девојчица. Отели су је држављани Француске, од раније познати тамошњој полицији. Наша полиција је муњевито реаговала: лично сам „прелазио“ преко Бубањ потока док је акција била у току и био сам заиста одушевљен брзином блокаде Београда. Нормално је то, на крају: многи од тих униформисаних су и сами – очеви. Зато ме и радује што је полиција тако брзо пронашла девојчицу. Ухапсила отмичаре у рекордном року. Игром случаја (невероватно, замислите) министар унутрашњих послова био је тог јутра у посети НАВАК-у, па су и аутомобили из његове пратње учествовали у потери. То је у реду. Али није у реду да министар учествује у потери. То је недопустиво и опасно. Јер није професионалац. Није полицајац. Него политичар. И не треба сликати политичара, него професионалце, који су решили отмицу за мање од два сата. То би било нормално у свим земљама, осим у овој нашој.

МОНСТРУОЗНА, СРАМОТНА ЛАЖ. НИШТА ДРУГО.

Само дан касније, новинарство у Србији је доживело апсолутни крах. Од суботе, 14. јануара ове године, Србија готово да нема медиј коме може да верује. Разлог је најбоље одсликан у колажу који је направио Игор Госпавић.

222
Јер, нису грешку направили само Курир и Ало. Грешку је направила Политика. Грешку је направио РТС.
Шта то значи?

Да за грешку нису криви новинари, већ они „уредници“, који су од „стручњака“ у влади добили наредбу да објаве како је све у реду захваљујући генијалним напорима драгих нам министара. Аман, људи, фалширане су изјаве директора Инситута за мајку и дете! Еј!

Верујем да су чак и фоторепортери владе Србије били спремни на аеродрому и у Институту за мајку и дете.

Да сликају министре.
Да се они опет покажу као суперхероји. Брижни. Одговорни.
Верујем да је ту био и Гашић, и Лончар. А можда и Стефановић. Није битно.
Нажалост, хеликоптер са правим јунацима није стигао.
Пао је надомак циља.

И с њим се угасило седам живота. А у медијима који су отпутовали широм Србије остала је монструозна лаж. Захваљујући свим оним „уредницима“ и оним „стручњацима“ у влади, медији су објавили да је беба стигла. У Београд. У Крагујевац. На сигурно. Да су је спасили наши хероји.
За тим херојима данас жалимо.

ЖЕЉЕ. ЗА КРАЈ

Оним гњидама које су мислиле како би било баш добро да се сликају док бебу убацују из хеликоптера у амбулантно возило, а потом и у Институт за мајку и дете, желим да кажем да се оваква лаж не заборавља ни у Србији, ни у Европи. Врло лично се надам да ће вас премијер пустити низ воду због овакве скандалозне, гебелсовске обмане народа.
Оним гњидама које су смислиле читаву причу о спасеној беби, желим отказ. И дуготрајну беду.

војска-беба

Оним новинарима који су морали да се потпишу под такве текстове, или да такве текстове пусте у јавност, желим да промене посао.

Оним уредницима који су свесно и добровољно објавили лаж, желим да буду стављени на стуб срама од стране струковних удружења.

Тугуј Србијо. Имаш за ким.

 

ПИШЕ: Александар Бећић

Колумниста.цом

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњачка хоботница Миленијум тим “граби” београдску обалу

Напредњачка хоботница Миленијум тим “граби” београдску обалу

5 (1) Од доласка на власт Српске напредне странке, фирма Миленијум тим толико је разгранала …

Владимир Вулетић: Шта је с дрогом нађеном на другом стадиону? Чије су фирме регистроване у Љутице Богдана и какве послове добијају?

Владимир Вулетић: Шта је с дрогом нађеном на другом стадиону? Чије су фирме регистроване у Љутице Богдана и какве послове добијају?

5 (3) Проф. Владимир Вулетић, бивши потпредседник ФК Партизан, каже да се залаже за борбу …

76 Коментара

 1. „јер је памћење лабилна категорија у Србији“

 2. Sve ovo će srpski narod zaboraviti za par dana, a onda će mu se servirati novi podvizi „hrabrih“ ministara i premijera lično. Žalosno je što se ne zna koliko će sve to „junaštvo“ da traje.

 3. MOGAO JE DA SE SLIKA SA KERAMIKOM U RUCI A NE SA HELIKOPTERIMA MANJE BI BILO OPASNO

 4. pozdrav uz veliko poštovanje jednm hoštapleru

 5. Verovatno sletanje helihoptera nije bilo dozvoljeno jel nisu stigli na vreme ministri i novinari ds slikaju događaj.

 6. Svuda u svetu se za ministra odbrane postavlja vojno lice samo kod nas u Srbiji se postavljaju majmuni sa srednjom školom keramičari i lica koja ni redovni vojni rok nisu služili!Dobro i imamo još uvek vojsku pored ovakvih dripaca!

 7. PORODICAMA TRAGIČNO STRADALIH ISKRENO SAUČEŠĆE. A lažovima i manipulatorima sve po zasluzi.

 8. Picousti i keramičar. Stvarno smo nešto mnogo zgrešili pa nas ovako bog kažnjava

 9. Kakve seljacine su kod nas ministri. Vidi ovoga, klozetni keramicar iz Donjeg Brabonjka. U nekoj normalnoj zemlji ne bi mogao ni pisoare da cisti…

 10. Sinoc u Dnevniku covek kaze: Jedan od NAJISPRAVNIJIH HELIKOPTERA… Pitam se, pitam se, kakvi li su ostali helikopteri ako ih Boki Licko nije prodao u staro gvozdje?

 11. gnjida je odgovoran za smrt sedmorice ljudi

 12. Тугуј Србијо. Имаш за ким.

 13. Koliko tragično,toliko smešno….Duboki naklon herojima…a ovima neka sudi Svevišnji…ne samo za ovo…Počivajte u miru,junaci naši…

 14. …pa izabrali ste srpsku nazadnu stranku…valjda su ove“ ovčice“ znale koga glasaju!!!ovaj narod samo pamti 6sati unaza kao kokoške!!!

 15. izgledada su mnogi spavali dok im je Bler drzao predavanje…

 16. Vi koji niste ovo procitali ucinite to obavezno

 17. U ozbiljnoj zemlji,odgovorni za ovu veliku nesrecu nebi cekali da ih neko smeni,sami bi trazili ostavke.Nazalost nasim politicarima to ne pada napamet?

 18. Ja ne mogu da otvorim ovu stranicu… Da nisu drugovi iz vlasti krivi za to? Cenzura ili mi se cini?

 19. MINISTRE IGLEDAS KAO DA SI PROGUTAO KERAMICKU PLOCICU

 20. Nema vise objave…..nepismeni keramicar….uliva ,,strahopostovanje,,….zabranjuje i uredjuje po svom….nemamo vise ni prava na misljenje…..pocet ce da nas streljaju….ako izgovorimo ista pogresno,na racun ovih kriminalaca…

 21. Becicu, dobar tekst, samo me pri kraju istog, nazuljao tvoj komentar, da se nadas, da ce ih / ministre/, premijer pustiti niz vodu…A ko je takve satrape postavio za ministre, ako ne licno on? Ako ih i pusti niz vodu, ucinice to sebe radi, a vrlo verovatno da bi u tom slucaju, dosli na njihovo mesto slicni, ako ne i gori! Mada se cisti od repa, riba ipak smrdi od glave!

 22. Ko je kriv to ce pokazati istraga, nadam se fealna. A vi da se nosite u pizdu materinu sa svojom euforijom. Ko li vas placa?

 23. AKO SE I OVAJ PUT GAŠIĆ IZVUČE,JEBEŠ OVAKVU DRŽAVU????

 24. Sad neka keramicar tj. ministar odbrane vozi hilihopter i spasava ljude i neka tako i dalje pretstavlja herojima sebe i svoje ortake iz vrha vlade

 25. СНС је довео читаву српску политику до крајњег апсурда. Успели су да оскрнаве све што се могло оскрнавити, истрајавају у нечему што је изгубило сваку подршку поштених и часних људи наше отаџбине, окрећу нас против пријатеља а зближавају се са нашим непријатељима. Потпуно су изокренули систем вредности. И ми седимо и мудрујемо. Опијени смо њиховим драмским наступима на ТВ, и ми као да гледамо један риајлити шоу без краја, до те мере слуђени да не схватамо да је то наша реалност и да смо главни актери управо ми, ми и нико други.
  Куцнуо је час…звона су звонила….треба само да их чујемо.

 26. RUKE VAM OTPALE KOGA POZDRAVLJATE SRAM VAS BILO TE UNIFORME

 27. Ja im ne verujem ni kad pričaju(retko) istinu

 28. „da ce vas premijer pustiti niz vodu“ ?! kakve droge pusi autor ovog teksta. pa premijer i jeste jedan od odgovornih za sve navedeno u tekstu, i on ce kao svoje poslusnike da pusta niz vodu. svasta, kakve kontradiktornosti u tekstu. jel to malo uvlacenja na kraju ?!

 29. Sta se kod nas desava i ostaje ne kaznjeno majko moja. Kako da pocnemo ove lopove i gnjide bacati sa vlasti?!

 30. Srbija sa danom žalosti za izgubljenom bebom i izgubljenim herojima koji je spašavhu treba da ožali i sama sebe. Bednije se Srbija nije nikada osećala nego ovih dana. A kako rekoše, sve bolesti su u stvari bolesti glave. Nije Srbija bolesna jer je narod bolestan. Srbija je smrtno već bolesna, jer su joj glavešine bezumno bolesne. Jadnici i idioti. da je Dostojevski živ kakvu neiscrpnu inspiraciju bi imao u Srbiji.

 31. 13.mart je scenario..sve…I to providan..

 32. jel postoji aplikacija za ovaj sajt?

 33. Znaš šta bi bio posao-da ONI SAMI i bez svog obezbeđenja i bez svih tih ljudi koji su stvarno sposobni za život, odu da stvarno nekome pomognu! Znaš, kada su bile poplave u Obrenovcu, samo su bzvz zauzimali mesta u čamcima i samo su smetali evakuisanju ljudi. Čujem da je Stefanović čak i upao u vodu pa su onda njega morali da spašavaju. A za Feketić-odeš potpuno SAM u smet i potpuno SAM izvučeš iz dva metra snega i onda ti ja kažem BRAVO, a ovako su previše smešni.

 34. Sve ce to Seselj srediti, daj Boze da dodje na vlast.

 35. Al na zalost.. vucic ih nije bacio niz vodu ( pisem malim slovom, jer ne zasluzuje veliko) , nego ih je prigrlio blize… Pa i kako ne bi…. ceo ih narod prezreo , pa sad oni pate…

 36. U Srbiji NIKADA nece biti bolje, to neka Srbima bude jasno, a sto se tice izlazenja na ulice radi demonstracija/protesta radi svrgavanja vlasti, odmah da se zna da od toga nema nista jer nista dobro ionako ne moze doneti, jer iako bi i uspeli na taj nacin da zbacimo nekog sa vlasti uvek ce doci nova garnitura indijanaca, ili ce biti bezvlasca i totalnog rasula u drzavi(citaj, neimanja para niti drugih sredstava za zivot)

 37. ako ovo ne otvori oci narodu da glavne medijske kuce rade za drzavu — onda nistaz nece.

  na zapadu to vec odavno rade, she mainstream medijske kuce pisu isto, samo malo parafraziraju istu temu.

  znaci nase medijske kuce su pod potpunom kontrolom drzave! ovaj medijski system je „uvezen“ sa Zapada.
  bravo Vucicu I bagro, na dno septicke jame ste dosli, narod treba da vas usra$om motkom izlema

 38. jao nama kad sve stane u 2 reci

 39. Toliko pisem da me je samota samog sebe,vise neverujem ni levoj ni desnoj ruci obe lazu.Zalelecimo brACO SRBI NEKA STIGNE DO BOGA MADA NAM NI ON NEMOZE VISE POMOCI.

 40. Eeeee draga Srbijo… Sto kukate sad? Vi ste glasali za ovakve… Naravno pod „Vi“ smatram za validne glasove i za penzionere.. Nije on kriv sto je na vlasti narod je kriv.. Ima i za njega leka ne brinite se 😉 sve se vraca sve se placa

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend