фото: Дарко Војиновић, АП

ХОЋЕ ЛИ СРБИЈА ПРАТИТИ ЕУ? Одузимање некретнина и бесплатан смештај за мигранте

4.2
(14)

Србија је позната као земља која скоро све своје правне прописе образлаже аргументом да су они по „европским стандардима“. Шта они предвиђају када је у питању миграција?

Кад су већ сви појмови научног социјализма на западу обесмишљени до те мере да су „левичари“ амерички демократи, британски лабуристи, уз сво дужно поштовање према Марксу и Енгелсу, нека се и термин „комунизам“ користи за овакве ствари какве се догађају у Шведској.

Шведска је у протекле четири године отворила врата за више од 300 хиљада имиграната, просветитељи толеранције и демократских вредности.

Од самог почетка се ипак могло поставити питање ко плаћа рачун за овај банкет, „другови демократски социјалисти“? Али питање је остало у ваздуху, суочено са неразумевањем и оптужбама за ускогрудност и ксенофобију.

Међутим, најновије вести из отаџбине Викинга дају исцрпан одговор и на ово питање. Према шведском листу Фриа Тидер, талас присилне експропријације приватног власништва локалних становника је преплавио земљу, а све се чини како би се негде сместили имигранти којима су ови станови неупоредиво више потребни.

Примера ради, власти из Стокхолма су присилиле станаре да напусте 48 станова у згради у којој су живели углавном пензионери. Сад следи оно најлепше. Они су избачени из стана под изговором да су тоалети у тим становима за пет центиметара ужи од оних прописаних стандардима, што значи да пензионери тамо не могу да живе. Тачно толико, ужи су пет центиметара од стандардне ширине тоалета за шведског пензионера, који након деценија рада мора да ужива пуни комфор при вршењу мале или велике нужде. Заиста предивна земља та Шведска.

И чим су звуци корака задњег старца нестали у даљини, гомила лепих и младих људи с Блиског истока и Африке је убачена у те исте станове. Ни најмање их није узнемирио „недостатак“ пет центиметара у тоалетима.

На питање новинара, владин функционер је одговорио „како је одузимање станова добра мера која доприноси интеграцији”.

Ипак, овде треба проверити да ли је овај инцидент био нека грешка у спровођењу либералне матрице? Пођимо у Немачку, која је за пет година примила око 2.000.000 имиграната.

Али чак ни у Немачкој нису могли да схвате како да створе милионе квадратних метара стамбеног простора од ваздуха, па су „мудро просудили“ како је локално становништво толерантно и пристаће да се исели из својих станова.

Донет је посебан закон на основу ког власти имају право да одузму стамбене просторе у којима нико не живи дуже од четири месеца. Пре неколико година су у мирном Хамбургу тихо почели да плене станове који припадају локалним становницима, али не само станове на периферијама, већ и у самом центру града.

Онда су тамо свечано населили имигранте, а неки су имали привилегију да су им при руци градска скупштина, већи број музеја и уметничких галерија.

Бивши власници станова мало су плакали и викали, али се није догодило ништа. Тешили су их, или боље речено, смиривали су их задужени психолози и активисти невладиних удружења, који су им објаснили како одрицањем од своје некретнине, коју ионако не користе, чине добро дело које ће златним словима остати уписано у немачкој историји.

У међувремену је у немачком парламенту уведен предлог закона према ком ће полиција без судског налога моћи да имигранте смести у животни простор староседелаца. Мера је образложена како ће се тиме “спречити бескућништво”.

Осим отвореног и поштеног одузимања имовине домороцима, милосрдне власти еврозоне уводе и посебно повишене порезе за локално становништво, само како би се нови Европљани лакше интегрисали у локалну заједницу.

Примера ради, у оквиру програма „Отворено срце“ шведска општина Валентуна купује луксузне станове за имигранте по цени од два милиона круна, јер је, према властима, „куповина скупих станова и кућа за усељенике за порезне обвезнике добар корак из угла интеграције“.

Шта год власти учиниле, шведски и немачки пензионери, наравно, неће палити гуме на улици, јер су патње имиграната приоритет због којих се могу одрећи и тамо некаквог „станчића“.

Најсмешније у овој ситуацији је то што власти европских земаља, које су ову имиграцијску кризу створиле властитим рукама, сада исту решавају на штету својих грађана, који нису ни сањали да ће бити баш толики „добротвори“.

Ипак, власти споменутих земаља, као и годинама пропагандом бомбардовано становништво, у овом случају Шведске и Немачке, теши то колико им на њиховој либералној демократији завиде аутократи попут Орбана, Путина, Ердогана, Си Ђинпинга, муле у Техерану, Асад у Дамаску, који никада неће разумети „узвишену хуманост“ која почиње са избацивањем из стана због пет центиметара ужег WЦ-а.

Fria Tider/logicno.com

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ли је Торлакова вакцина заиста Торлакова? (видео)

5 (2) Kакво лудило, па Торлак и није правио вакцине, ко зна одакле су стигле …

Београд поново најзагађенија престоница у Европи, Нови Пазар по загађености ваздуха трећи у свету!

0 (0) Престоница Србије константно има проблем са загађењем ваздуха, нарочито у ово доба године …

Један коментар

  1. valjalo bi na youtube poslusati sta kaze Dr. Jovana Stojkovic u komentaru ,,drzava ce vam vaspitavati decu …,,, a ako vas ovo zainteresovalo i uznemirilo procitajte ,,protokole sionskih mudraca,, sto je stara literatura, ali i ,,pravna definicija genocida, ukljucujuci diskusiju i znacenja,, na internetu, pa ako vam sve ovo bude nekako poznato vatajte prvi prevoz u pravcu horgosa i dalje, medju Srbe.
    jeste u svetu guzva a toga se ne plasite, bice mnogo, mnogo gore.
    na vasoj dedovini ,,gazdovace,, horde dotumaralih barbara, a oni koji ostanu bice silovani, prekrstavani, biti i ubijani, pa ako se nekad vratite u svoju postojbinu neke aveti sedece na sljivi il dudu, okolo rika kamila, neki melezi sa kamenim sekirama i od trave gacama.
    a vi sto tesko radite po germaniji, engleskoj, i sirom sveta, zaradjeno ne saljite tamo, od vaseg novca mnogo parazita i hijena zivi, samo naj gore oni kojima ste slali.
    a ona grbava baba sto ima zadatak razmnozavanje, sigurno probala sta dobro je pa preporucuje; razni su ukusi al ni ker s maslom sve ne pojede a kamo li razuman covek lazi bande genocidne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend