Игор Ивановић: Није случајност што су и Милошевић и Ђинђић изгубили главу због Косова (видео)

3
(2)
У 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду

Да ли је у титоистичкој епохи било непожељно обележавати верске празнике? Да ли готово истовремене изјаве председника Србије и Хрватске о Јасеновцу најављују промену државних политика према том питању? Колико су тачне тезе о сарадњи Равногорског покрета са усташама током Другог светског рата? Да ли постоје двоструки аршини у јавности када се ради о случајевима Мирослава Алексића и Бранислава Лечића, и због чега? Каква је историјска улога Слободана Милошевића и зашто се она актуелизује серијом „Породица”? Колики је историјски значај Осме седнице? Да ли је Зоран Ђинђић уочи смрти променио политички став према Западу и српским националним интересима?

Зашто је у Србији практично прећутана књига „Трећи метак” аутора Николе Врзића и Милана Веруовића у којој се износи другачија верзија о убиству Зорана Ђинђића од оне званичне? Шта су сличности а шта разлике у политикама четири постпетооктобарска владара: Ђинђића, Коштунице, Тадића и Вучића? Зашто је важно да одговарају политички Шта нам о нашем друштву говори чињеница да ликови попут Чедомира Јовановића и Вука Драшковића и данас уживају материјалне и друштвене повластице иако су изневерили све идеале за које су се залагали? Каква је идеолошка политика актуелне власти у односу на Други светски рат?

О овим и другим темама у 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду.

Стандард.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић - ВУЧИЋА ЧЕKА 40 ГОДИНА РОБИЈЕ!? (видео)

Милан Думановић – ВУЧИЋА ЧЕKА 40 ГОДИНА РОБИЈЕ!? (видео)

5 (5) Милан Думановић, некадашњи оперативац Управе криминалистичке полиције и суоснивач покрета Ослобођење, оцењује политичку …

Божа Прелевић: 500.000 људи мора на улицу, другог решења нема! (видео)

Божа Прелевић: 500.000 људи мора на улицу, другог решења нема! (видео)

5 (2) Аутор и водитељ Вук Росандић #БожаПрелевић​ #АлександарВучић​ #Протест​ 500.000 људи мора на улицу, …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend