Игор Ивановић: Није случајност што су и Милошевић и Ђинђић изгубили главу због Косова (видео)

У 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду

Да ли је у титоистичкој епохи било непожељно обележавати верске празнике? Да ли готово истовремене изјаве председника Србије и Хрватске о Јасеновцу најављују промену државних политика према том питању? Колико су тачне тезе о сарадњи Равногорског покрета са усташама током Другог светског рата? Да ли постоје двоструки аршини у јавности када се ради о случајевима Мирослава Алексића и Бранислава Лечића, и због чега? Каква је историјска улога Слободана Милошевића и зашто се она актуелизује серијом „Породица”? Колики је историјски значај Осме седнице? Да ли је Зоран Ђинђић уочи смрти променио политички став према Западу и српским националним интересима?

Зашто је у Србији практично прећутана књига „Трећи метак” аутора Николе Врзића и Милана Веруовића у којој се износи другачија верзија о убиству Зорана Ђинђића од оне званичне? Шта су сличности а шта разлике у политикама четири постпетооктобарска владара: Ђинђића, Коштунице, Тадића и Вучића? Зашто је важно да одговарају политички Шта нам о нашем друштву говори чињеница да ликови попут Чедомира Јовановића и Вука Драшковића и данас уживају материјалне и друштвене повластице иако су изневерили све идеале за које су се залагали? Каква је идеолошка политика актуелне власти у односу на Други светски рат?

О овим и другим темама у 64. издању емисије Дијалог говорио је публициста и књижевник Игор Ивановић. Емисија је снимљена 28. априла у нашем студију у Београду.

Стандард.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Синиша Љепојевић - Свет је на прагу хаоса, срушиће се као кула од карата! (видео)

Синиша Љепојевић – Свет је на прагу хаоса, срушиће се као кула од карата! (видео)

Гост емисије “Интервју” био је Синиша Љепојевић, новинар и политички аналитичар. Препоручујемо да погледате цео …

БЕЗ УСТРУЧАВАЊА - Милош Kовић: Вучић и Тачи праве Велику Албанију (видео)

БЕЗ УСТРУЧАВАЊА – Милош Kовић: Вучић и Тачи праве Велику Албанију (видео)

У најновијем издању емисије “Без устручавања” гост је био историчар Милош Kовић. По мишљењу Милоша …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *