Насловна / Свет / Азија / Индија бомбардовала Пакистан, саопштивши да је гађала терористичке кампове (видео)

Индија бомбардовала Пакистан, саопштивши да је гађала терористичке кампове (видео)

Индијски министар Гаџендра Синг Шевават је саопштио да су индијски авиони успешно бомбардовали терористе на страни Кашмира под контролом Пакистана. Пакистан је, с друге стране, саопштио да су индијски авиони „испустили терет“ док су бежали.

„Ваздухопловне снаге су данас рано ујутро извеле напад на терористичке кампове преко граничне линије и потпуно их уништиле“, изјавио је индијски министар.

Према саопштењима индијских медија, 12 борбених авиона „Мираж 2000“ бомбардовало је локације џихадистичке групе Џаиш е Мохамед, активне у Кашмиру. Нападу су били “100% успешни” и прошли су “тачно како је планирано”, известио је НДТВ, позивајући се на изворе.


Пакистанска војска је потврдила упад индијских авиона на своју територију, али је понудила свој властити приказ онога што се даље догодило. Портпарол војске, генерал-мајор Асиф Гафор, изјавио је да су индијски авиони испустили терет у журби „под присилним журним повлачењем“ због авиона који су кренмули да их пресретну, те је саопштио да није било жртава и да „није погођена инфраструктура“ током напада.

Гафор је објавио фотографије на којима је приказан део убојитих средстава за које је рекао да су одбачени од стране „журно бежећих“ индијских авиона. На фотографијама је такође приказано дрвеће које је, како се наводи, уништено у нападу.

Тензије у спорном региону повећане су недељама уназад од када је самоубица у атомобилу циљао индијску војну полицију, убивши 40 људи.

Терористички напад изазвао је позиве за поновне „хируршке нападе“, понављањем прекограничне операције из 2016. године коју је наредио индијски премијер Моди као одговор на напад на базу индијске војске у Хималајској долини у којој је погинуло 18 војника.

Индија је такође раније саопштила да гради бране како би затворила свој дeо водa које иду за Кашмир под контролом Пакистана, као одговор на бомбашки напад у Пулвами 14. фебруара, у којем је погинуло 40 војника.

Извор: Восток / РТ

Актуелно

Вучићу,објасни Србији да нас Немци нису бомбардовали

У Београду ће данас бити обележен Дан сећања на почетак Другог светског рата у бившој …

Пусти ЕУ, него зашто Србија не реагује на отворене непријатељске акте не само Приштине већ Тиране и Скопља?

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић састао се са посланицима немачког Бундестага Петером Бајером и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *