fbpx

ИНТЕРВЈУ: Бранко Вељковић – Вучић рапортира британској обавештајној служби?! (видео)

5
(1)

Гост Славија инфо тв био је бивши припадник службе Државне безбедности и касније БИА Бранко Вељковић. За наш канал Вељковић је ексклузивно испричао о томе где је Александар Вучић био све док је био у посети Лондону и под каквим околностима. Вељковић је испричао о вези Магазина Таблоид и наше обавештајне заједнице као и о мотивима људи да сарађују са том новином. Он је у Таблоиду задужен за послове аналитике, информатике и иностране послове. Било је доста речи о агресивном деловању страних обавештајних служби на нашу земљу као и на наш народ у земљама у окружењу.

Оценио је да је Србија јако битна мета деловања како регионалних тако и светских служби безбедности. Док за то време од стране БИА нема адекватног одговора јер се замајавају праћењима сопствених грађана. О случају трговине оруђијем је рекао да се то и пре дешавало и поставио логично питање где је наше орућије ако се зна да је СФРЈ била највећи магацин орућија у Европи. Гост је радећи посао у државној безбедности увидео и да земље из нашег окруђења и њихове службе итекако сарађују а против интереса Србије. По мишљењу госта мења се геостратегија Европе мада се све своди на обнову идеје Интермарију или санитарног коридора према Русији, идеја која има своје историско утемељење. Србија је данас праоница пара зато код нас долазе разни инвеситори.

У другом делу емисије било је доста речи о раду слућбе о томе како слућба генерише податке које прикупи и како има одлив истих тих података. Гост је напоменуо и о деловању слућбе ван закона и о коришћењу програма Фин Фисхер. Дигитализацију је оценио као погубну ствар јер над истом немамо баш никакву контролу. Навео је пример руских слућби који су се да не би долазило до одлива података вратили на обичне куцаце машине. Велики проблем по речима госта је и то што сами одајемо податке преко интернета и то без икакве контроле. Било је доста речи и о камерам које су инсталиране и о томе како нас оне препознају, као и о погубном утицају партиских кадрова на рад службе. По речима госта БИА сад прима људе без икаквих провера а тога раније није било. Навео је и драстичан пример како је један страни држављанин у БИА успео да уђе у папучама. Kао и цепање документа од стране бишег директора БИА.

Бранко сматра да је превелики утицај странака на рад службе као и то да тамо свака страна има уплив што је погуно за било какво озбиљније деловање. Гост је у емисији навео и где се налази УСА прислушни центар. Препоручујем свима ову емисију о бројним занимљивим темама

Slavija info TV

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СРЂАН НОГО ПОНОВО ШОКИРА ЈАВНОСТ: Зашто ова питања нико не сме да постави Вучићу и кризном штабу? (видео)

5 (12) Сваки дан у свим вестима, на конференцијама за штампу, у специјалним емисијама гостују …

МУП од посланика ДЈБ крије податке о мигрантима у Србији (видео)

5 (7) Посланици ДЈБ још у јануару ове године тражили су од МУП-а да им …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *